pixel

Система от микроперфорирани панели

Rossoacoustic

В сътрудничество с Института за строителна физика Фраунхофер (IBP), базираната в Щутгарт компания Nimbus Group е разработила система от полупрозрачни панели за акустично екраниране на работни места. С помощта на лесните за почистване панели Rossoacoustic CP30 могат да се разделят цели площи или отделни зони в офисите, без да се налага да се жертва светлина.

Rossoacoustic

Звукопоглъщащите свойства на системата подобряват разбираемостта на речта. Като екранират и абсорбират звука, панелите имат положителен ефект върху акустиката на помещението.

Rossoacoustic

Елементите се състоят от микроперфорирана структура тип пчелна пита, изработена от поликарбонат, която е обрамчена от прозрачна акрилна рамка. В зависимост от това дали панелът трябва да бъде поставен в стаята, прикрепен към ръба на маса или окачен на тавана, се използват различни приспособления. Тялото на мембраната се предлага в прозрачна, гланцирана версия “Clear” и в полупрозрачна, матова версия “Frost”. Предлагат се общо девет формата от 57,5 x 160 cm до 115 x 220 cm.

Снимки: Nimbus Group.

Може да харесате още...

Izolacii.eu