pixel

Система за филцови тавани взема за свой модел изкуството оригами

HeartFelt

Hunter Douglas Architectural разширява своята система за тавани и стени HeartFelt със система филцови тавани, изработена от сгъваеми панели-оригами с доказани акустични свойства.

С пускането на HeartFelt Origami, архитектите и интериорните дизайнери разполагат с една изключителна система за интериорен дизайн. Тя не само привлича погледа чрез древната техника за сгъване на хартия, но печели и със своите акустични характеристики и устойчивост.

В момента проектантите могат да изберат конкретна форма или комбинация от няколко форми с пет различни размера. Сгъваемите панели се предлагат в пет нюанса на сивото от бяло до черно, а в бъдеще се предвижда разширяване на тази цветова палитра. Като допълнение, техниката оригами, съчетана с правилното осветление на тавана може да създаде забележителен дизайн в помещението с впечатляващо взаимодействие на светлина и сянка.

HeartFelt

Чрез самата триъгълната форма на оригами затворената система HeartFelt постига стойност на звукоизолация около 0,8 (αW). Когато се използва в отворени офиси или обществени сгради с високо ниво на шум, тя намалява смущаващите шумове като ехо или силни гласове. В зависимост от предназначението и изискванията за акустика на помещението, може да се обмисли цялостно или само частично инсталиране на система върху тавана.

HeartFelt Origami е 100% рециклируема и има бронзов сертификат C2C за рециклируемост от Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Може да харесате още...

Izolacii.eu