pixel

Система за покрития на пътни настилки с бързо втвърдяване

StoFloor

Бърза обработка, подобрено динамично запълване на пукнатини, висока устойчивост на износване – тези свойства са комбинирани в новата система за покрития StoFloor Traffic Elastic PM MultiBase на StoCretec. Краткото време за втвърдяване, дори при ниски температури, свежда до минимум времето за извеждане извън експлоатация. В зависимост от структурата на системата, тя е предназначена за паркинги, които са изложени на неблагоприятни условия, както и за велосипедни и пешеходни пътеки по мостове.

Заради краткото време на втвърдяване, върху системата може да се кара само няколко часа след нанасянето ѝ. С уплътнителната PUR мембрана и износващ се слой от полиурея, тя постига повишено динамично преодоляване на пукнатини (клас B 4.2 при -20°C). Не се нуждае от горно запечатване, тъй като износващият слой StoPur AC MultiCoat е силно устойчив на абразия и износване. При теста за износване, базиран на DIN EN 660-1:06-1999 (тест с махало), няма загуба на маса след 2000 двойни удара.

StoFloor

Материалът е химически устойчив на масла, горива и сол за размразяване. Устойчив е на ултравиолетови лъчи, а цветовете му не се променят, така местата за паркиране не пожълтяват и не избледняват. Системата не съдържа пластификатори, почти няма миризма и се обработва ръчно. Намалената употреба на кварцов пясък и липсата на горно запечатване намаляват разходите за материали и транспорт. За производството на полиуретанови смоли се използват възобновяеми суровини.

Снимки – Sto.

Може да харесате още...

Izolacii.eu