pixel

Система за вътрешна изолация със слепени панели от каменна вата

Heck Wall Systems

Heck Wall Systems пуска на пазара Heck Inneo – система за вътрешна изолация, базирана на изолационни панели от каменна вата с висока степен на дифузионна отвореност.

Решението съчетава топлоизолация, противопожарна защита и управление на влагата, свежда до минимум риска от поява на мухъл и осигурява здравословен климат в помещенията. Благодарение на лесния си монтаж то е особено подходящо за реновиране и обновяване на съществуващи сгради.

Ядрото на вътрешната изолационна система Inneo е новоразработеният вътрешен изолационен панел от каменна вата Heck Comfortrock ID. За разлика от обичайните фасадни изолационни панели, той не е водоотблъскващ и следователно може да се използва на закрито. Изолационният панел е силно отворен за дифузия, негорим и с номинална стойност на топлопроводимост от 0,035 w/mK, което го прави значително по-ефективен от подобни вътрешни изолационни панели.

Heck Wall Systems

Според производителя панелът, който е двустранно покрит с флис, не изисква грунд и е лесен за обработка. В допълнение към удобния формат от 100 x 50 cм и ниското тегло, за това допринася и ниската податливост на счупване. Преди всичко, Comfortrock ID може лесно да бъде нарязан до определен размер с помощта на нож.

В допълнение към изолационния материал, в системата Inneo се използва капилярно активен лепилен и армиращ пълнеж Heck K+A PORaktiv Plus с тъкан (Heck AGG).

По същия начин капилярно-активната варова фина мазилка Rajasil KFP OWA се използва като покритие и, ако е необходимо цветно оформление, силикатното покритие Heck SIF Interior.

Снимки: Heck Wall Systems

Може да харесате още...