pixel

Система за въздушна изолация намалява рисковете от пожар

Rockwool

Производителят на изолационни материали Rockwool разшири гамата си от системи за въздушна изолация, като включи в нея и негоримия вариант RockTect Firewall System. Той не само осигурява добра защита от влага, но и намалява рисковете от пожар и се монтира лесно.

В допълнение към парната бариера, компонентите на Rockwool включват и самозалепваща лента и лепило за уплътняване. Системата е класифицирана като B-s1, d0, съгласно DIN EN 13501-1. Поради това компонентите са трудно запалими, отделят малко дим и в случай на пожар фолиото или уплътнителните ленти не капят. Производителят проведе противопожарни тестове със системата за въздушно уплътняване при типични приложения на негорими изолационни материали A1 от каменна вата, които доказаха значително подобрение на противопожарната защита.

Rockwool

Продуктовата гама на RockTect Firewall System се състои от влагопроменлива парна бариера RockTect Varitop Fire, самозалепваща лента RockTect Twinline Fire и уплътняващо лепило RockTect Purekit Fire. В комбинация с негорима изолация от каменна вата, компонентите се използват при скатни покриви като изолация между гредите, в тавана на последния етаж и в дървени рамкови конструкции.

Компанията е представена на българския пазар от Rockwool България.

Снимки: Rockwool

Може да харесате още...

Izolacii.eu