pixel

Система за закрепване върху профилирани стоманени панели

SFS

Компанията SFS предлага новата система за закрепване BSA специално за покривно уплътнение с градиентна изолация върху стоманени профилни панели.

Предварително монтираната комбинация от втулки и крепежен елемент може да се регулира безстепенно и лесно компенсира наклоните. Със стандартизираната дълбочина на поставяне от 20 мм BSA опростява закрепването, тъй като не е необходимо височината да се компенсира с по-дълги винтове.

Правилната изолация на плоските покриви става все по-важна, тъй като сградите стават по-енергийно ефективни. Резултатът е покривни конструкции с дебел топлоизолационен слой. Отделните части на покрива често са снабдени с изолация за отвеждане на водата. Сега SFS разработи новата система за закрепване „BSA“ за безопасно и лесно монтиране на тази изолация върху профилирани стоманени панели.

Системата за закрепване се предлага с дължина на затягане от 100 до максимум 500 мм и следователно може да се използва за най-често срещаните дебелини на изолацията. За да се компенсират наклоните в изолацията в отделните покривни зони, комбинацията може да се регулира безстепенно до 85 мм.

За работниците това означава по-малък брой комбинации и по-проста логистика на строителната площадка. Дефинираната дълбочина на полагане от 20 мм също допринася за това: няма нужда от отнемащо време регулиране на височината с дълги винтове. Освен това „BSA“ гарантира еднаква схема на закрепване под стоманения профил без различна дълбочина (изпъкналост) на винтовете. По този начин се свежда до минимум и рискът от повреда на евентуални окачени конструкции. Стандартизираната дълбочина и подрязването осигуряват високо ниво на сигурност на затягането, без да се стига до пренатягане на крепежния елемент. За по-лесен монтаж се предлага и подходящ инструмент за настройка.

Снимка: SFS

Може да харесате още...