Soudabond 6342 PA – лепило за индустрията

Soudal-logo

sert soudal

Доверието, което Soudal е спечелил сред професионалните потребители, е постижение, дължащо се на високото качество на продуктите. През 1992 Soudal NV е една от първите компании в химическата промишленост, получила сертификат от системата за  качествено управление ISO 9002, което няколко години по-късно е надградено до ISO 9001.

Компанията предлага не просто широка гама от професионални уплътнители, лепила и полиуретанови пени за строителството и други сходни индустрии, но също така и техническа експертиза, обучение и сертифициране на изпълнителите, осигурявайки необходимата подкрепа за въвеждането на нови технологии.

Продуктите и технологичните решения са тествани и сертифицирани от акредитирани лаборатории в много държави. Затова компанията притежава приложими европейски технически одобрения, декларации за съответствие към приложимите технически стандарти в индустрията, CE декларации и препоръки.

Запознахме ви с тази кратка предистория на технически одобрения и постижения, поради избора на продукт и неговата насоченост към производството и индустрията.  В днешната публикация ще ви представим един по-малко познат и нетрадиционен представител на серията Soudabond, а именно версията 6342 PA (съкращение от Panel adhesive) – лепило изцяло предназначено към производството на всякакви видове твърди пластмасови панели – сандвич, термо и др. Те са едни от най-популярните строителни материали, използвани в много индустрии.

Използват се при строителството на складове, големи търговски сгради, хранилища, хладилници и фризери, контейнери, изотермални рамки и др. Употребата на панели може значително да намали разходите и времето за строителство. Сандвич панели с високо качество подобряват изолацията и техническите параметри на сградата като издръжливост и сила на конструкцията. В следствие от това сградата се използва безпроблемно и икономично дълги години, но условие за това е и правилното уплътнение и изолация на стените и пода на сградата, които я предпазват и от механична амортизация.

Именно това е ролята на Soudabond 6342 PA – да осигури максимално качество и сила на залепване на материалите, използвани при производството на панели, метални листове, мек и твърд полистирен и много други материали. Лепилото е еднокомпонентно и на полиуретанова основа, което предполага лекото му надуване по време на съхнене, като по този начин то запълва кухините и другите свободни пространства между панелите и различни видове залепвани материали. Soudabond 6342 PA е с изключително ниска разходна норма – от 100-250 g/m² и отворено време от около 25 минути, което позволява корекции. Лепилото е разработено в няколко версии, различаващи се по бързината на съхнене, както и в различни по големина разфасовки, за да се отговори в максимална степен на нуждите на всяко производство. Те започват от 25 литрови кенове до 1000 кг контейнери.

Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател – г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

За повече информация – Судал.

Може да харесате още...