pixel

Стара ферма в Южна Африка е преобразена в изящна вила

Една много стара холандска ферма в Южна Африка, наречена Babylonstoren, днес е превърната в уникално имение с луксозен хотел, градина, спа-център, два ресторанта и собствена винарска изба, която предлага реколти, произведени от грозде, отгледаждано на място. Най-новото допълнение към вековния имот е неречено просто „Чифлика“. Зада се случи всичко това, домът от 1960 г. е претърпял цялостен ремонт, за да може да предложи на своите посетителите релакс и отмора със спа забавления и подмладяващи процедури, които създават усещане за бягство от реалността.
 

Фермата Babylonstoren, където се отглеждат повече от осем декара плодове и зеленчуци, датира от 1692 г. През годините са направени различни подобрения, благодарение на които някои от оригиналните стопански сгради са направени така, че да е по-удобно на посетителите. Такъв е случаят с изоставения кравешки обор, който е превърнат в това, което сега – дневен ресторант „Babel”. “Чифлика“ пък е най-новата реновация – част от серията нови инвестиции на собственика Карън Рос и генералния мениджър Тери де Ваал. Той е официално открит през тази година.
 

Крис Фик от Malherbe Rust Architects е работил заедно с мениджърите на фермата за разработването на реновациите, така че да подхождат на историческия характер на имота, подобно на предишните подобрения във фермата. Резултатът е очарователно място, където гостите могат да се насладят на отопляем басейн в двора на селска къща, да се отпуснат в спа-центъра с неговите сауна, парна баня, солни процедури и озониран басейн.
 

Стаите и апартаментите са уютни и семпло декорирани, съчетавайки модерни и викториански мебели. Общата площ, наречена „Пеперудената зала“ заради изложената колекция от редки пеперуди, помещава библиотека и камина, превръщайки се в привлекателно място за релаксация след дълъг, тежък ден на спа-процедури и плуване.

greentech.bg

Може да харесате още...