pixel

Столична община ще реконстроира парковете в София

Sofia

Реконструкцията в Борисовата градина ще продължи през тази година. Ще започне първият етап от реконструкцията на Западния парк и на парка в град Бухово.
Проектите са част от инвестиционната програма на Столична община за 2016 г. за ремонт на паркове в столицата, която беше представена днес от кмета Йорданка Фандъкова.

В Борисовата градина започва ремонтът и възстановяването на детската площадка „Слончето“. След 1 юли започва изпълнението на проекта, който предвижда изграждането на четири къта за различни възрастови групи, полагане на нова омекотена настилка, обособяване на нов кът за отдих в центъра на площадката, като символите на площадката – слончето и костенурката се запазват.

Ще започне също реконструкцията и преасфалтирането на алеите от Централния вход на Борисовата градина на „Орлов мост“ до входа на детската площадка. За ремонтните дейности в Борисовата градина тази година от общината са отделили 1,7 млн. лв.

До края на годината се очаква да започне и първият етап на реконструкцията на Западния парк за изграждане на осветление, за който от Столична община са заложили 400 000 лв.

Реконструкцията на две големи междублокови пространства в кв.“Овча купел“ ще започне през следващата седмица. Ремонтът предвижда изграждане на детски съоръжения, нови настилки, обновяване на озеленяването, монтиране на осветление в едното междублоково пространство. За тези дейности кметът на района ще получи 270 000 лв. от бюджета на дирекция „Зелени системи“, посочи Йорданка Фандъкова.

Първият етап от реконструкцията на парка в гр. Бухово трябва да започне в края на седмицата. Паркът е 55 дка, като ще се започне с възстановяването на 18 дка – изграждане на паркови алеи, осветление и видеонаблюдение, напояване, детски кътове и беседки, каза Фандъкова.

Стойността на тази част от ремонта е 580 000 лв. и той трябва да приключи до края на май следващата година, каза кметът на район „Кремиковци“ Ивайло Панев. По предварителни данни ремонтът на целия парк ще струва около 1,7 млн.лв.

dir.bg

 

Може да харесате още...