pixel

Строителни решения в театър Nove Divadlo

Sika

Високоефективни решения на Sika за уплътняване и лепене са използвани в театър Nove Divadlo в Чешката република. Проектът се състои от сграден комплекс от театър и свързана с него 5-етажна оперативна сграда, между които има площад с площ 700 м².

Изисквания към проекта

Забележителният модерен вид на театъра се дължи на използването на архитектурен бетон. Южната фасада представлява огромна бетонна скулптура, включваща неправилни отвори или „мехури“, които пресъздават въображаема сценична завеса, докато другите фасади са изградени от бетонни панели с червен цвят.

Архитектурното и дизайнерско студио HELIKA получи задачата да преработи спечелилото конкурса предложение, за да подобри приспособяването на проекта към местоположението и градската среда. Архитектите избраха оцветен бетон в специфичен нюанс на наситено червено като архитектурен елемент за някои фасади. Фасадите трябваше да запазят цвета и целостта си в дългосрочен план, докато са изложени на въздействието на природните стихии.

Sika

Решенията на Sika

Използването на течни цветни пигменти Sika ColorFlo® Liquid позволи на доставчика на бетон да произведе точно червения цвят на бетона, определен от архитекта.

Това икономично и трайно решение се състои от предварително диспергирани пигменти от железен оксид, титанов диоксид и хромов оксид, съдържащи високо съдържание на твърди пигменти във водна основа. Полученият бетон има отлична дългосрочна стабилност на цвета, както и добра устойчивост на UV лъчи дори при продължително излагане на неблагоприятни атмосферни условия.

TBG Transportbeton Plzeň sro достави 600 м³ самоуплътняващ се бетон с цветни пигменти Sika ColorFlo® Liquid, за да се изработят фасадите с площ от 3500 м². Използван продукт: Sika ColorFlo®.

Компанията е представена на българския пазар от Сика България.

Снимки: Sika

Може да харесате още...