Структурно движение, уплътнено с ISO Bloco T-Max


Производителят на PUR уплътнителни ленти, импрегнирани с огнеустойчива полимерна дисперсия, ISO Chemie Foam, обяви, че лентата ISO-BLOCO T-Max осигурява подобрена компенсация на структурни движения в конструкции от дървен материал.

Проектирана за многоетажни дървени конструкции, ISO BLOCO T-Max компенсира големите структурни движения, които могат да възникнат между вътрешната стена от дървен материал, покрива и външната тухлена или бетонна стена. ISO BLOCO T-Max осигурява 39 mm движение и херметичност от минимум 450 Pa, което се равнява на силата на буря с еквивалент 10 по скалата на Бофорт, и същевременно остава пропусклива за водни пари.

Самозалепващата се T-Max лента може да се използва и за уплътняване на по-големи фуги с ширина между от 11 до 50 мм, осигурявайки отлични топло и звукоизолационни свойства. ISO BLOCO T-Max запазва характеристиките си в температурен диапазон от -30 ° до +90 °. Веднъж уплътнени с ISO BLOCO T-Max, сградите с рамка от дървен материал са добре защитени от вятър, прах и влага. Продуктът запазва своята гъвкавост за повече от 25 години.

Вижте също...