pixel

Тапети компенсират невъзможността за пътешествия в условията на пандемия

Актуалната ситуация с разпространението на корона вируса наложи редица ограничния, включително възможността за пътуване до далечни и екзотични дестинации. Тук на помощ на всички пътешественици идва препоръката на Германския институт за тапети, който предлага свежи идеи за облекчаване на стремежа към изследване на непознати земи чрез използване на тематични стенни покрития с изображения на плаж, море, планини и екзотични пейзажи.

На морския бряг

Океаните са възприемани като място за почивка и релаксация, но често се разглеждат и като източник на енергия. Те предлагат на хората проекционна повърхност за техните емоции и желания. Подходящият фототапет с индивидуално избрана визия би могъл донякъде да внесе в дома усещането за спокойствие и свобода, особено в съчетание с подходящата музика и напитка.

Да живее Мексико!

Мексиканският подход към живота се асоциира с бодрост, лекота, неподправено общуване, умение да се наслаждаваш на живота и да оставиш другите да го правят. Централноамериканската страна е известна с буйна растителност, бели плажове, палми и тюркоазено море. Подходящият стил на обзавеждане се основава на любовта към детайла и смелостта да се използват контрастни цветове, за да се създаде хармонична цялостна картина.

Джунглата е модерна

Тенденцията в стил джунгла съществува от много години – тапетите с мотиви на огромни листа са част от нея. Все по-често между листата се наместват и животни като папагали, маймуни, тигри и леопарди. Комбинациите от нюанси на зеленото не  натоварва окото, така че свободно може да избирате между многообразието от мотиви и шарки.


Усещане за Азия

Азиатският стил в интериора олицетворява простота и естественост и допада на любителите на изчистените форми и изрядността. Тапетите в светли, естествени или пастелни цветове с далекоизточни орнаменти или филигранни цветя и листа ще внесат този стил във всеки дом.

По скандинавски

Скандинавският начин на живот е модерен, минималистичен и гъвкав. Това създава впечатление за неформалност и свобода. Цветовете са ограничени, геометрични, графични и ясни детайли украсяват текстила и тапетите.


Средиземноморие

Земните и охра тонове, розовата теракота и виолетовите лавандулови полета на Прованса са толкова част от средиземноморския интериор, колкото и наситените сини тонове, които напомнят за Гърция и Средиземно море. Тапетите със средиземноморска визия носят усещане за релакс и спокойствие, а свежото синьо доприная за доброто настроение.

Може да харесате още...