Течна пластмаса за уплътняване на основите от Triflex

triflex

Продуктите, които се използват за уплътняване и изолиране на основите и цоклите, трябва надеждно да издържат на натоварвания като високо ниво на подпочвените води или събиране на големи количества дъждовна вода. Възможното действие на водата е от решаващо значение за материала, с който може да се направи съвместимо уплътнението. С въвеждането на DIN 18533, това диференциране се фокусира върху вида на действието или неговата интензивност и определя четири класа на водно въздействие. В новия стандарт класовете W3-E и W4-E са от значение за използването на течна пластмасова хидроизолация.

triflex

Подходящ продукт, особено за защита на фундаментите и строителните основи, е продуктът SmartTec от немската компания Triflex. Полиуретановото свързващо вещество се залепва за минерални основи, дори когато е силно намокрено. Силата на адхезия е голяма, а при използване в дървени конструкции не е необходимо предварителното им грундиране. Освен това системата е отворена за дифузия и позволява последващо изсушаване на веществото. SmartTec предлага надеждна защита за сградите и успява да постигне устойчиви резултати там, където други технологии често не успяват.

triflex

Според новият стандарт, уплътнителният материал трябва да бъде тестван за преодоляване на пукнатини от 2,0 mm. Това се осигурява от специална тъкан, която се вгражда в течното уплътнение. В резултат на това системата става по-гъвкава и може да абсорбира движенията, произтичащи от сградата. По този начин дори чувствителните зони като съединения или детайли за свързване са постоянно защитени от влага.Тъй като SmartTec е еднокомпонентен продукт, се избягват грешки при смесването. Смолата се нанася на студено и може лесно да се обработва. Без грунд, той се залепва за почти всички повърхности, независимо дали става дума за минерална основа, битумна мембрана или дебело покритие с модифицирана пластмаса (КМВ). SmartTec от Triflex е устойчив на атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи и предпазва сградата от влагата в продължение на много години.

За повече информация: Triflex

Вижте също...