pixel

Telus Garden е най-зелената сграда в Северна Америка

Henriquez Partners Architects, строителната компания от Ванкувър имаше нелесна задача – да проектира най-зелената офис-сграда в Канада, която да не прилича на нито една от съществуващите офис-сгради. Собственик на сградата е Telus, телекомуникациона компания. Проектът е завършен миналата година и на неговото откриване са поканени фотографи. Новата централа на TELUS Garden се намира в сърцето на Ванкувър.

Гигантският комплекс включва 53-етажна жилищна сграда и 24-етажна офис-сграда. Строителството приключва през 2015 г. и комплексът получи платинов сертификат LEED. Освeн това разполага с пасивна система за вентилация, радиално  отопление и охлаждане, вградени вътрешни и външни пространства за работа и почивка.

Сред разнообразните зелени строителни технологии, в комплекса са използвани настилки с вградени вентилационни системи, използващи 100%  въздух отвън, и тавани с радиално отопление.

За интериорения дизайн  е ангажирано архитектурно студио ОМВ Architects . Те поставят акцент върху местните видове дървесина, нетоксичните бои и лакове, както и върху рециклираните материали..

Червената елша е използвана за декорация на офиси и заседателни зали – от нея са направени подове и стълби. Служителите на Telus могат да работят на открито – офисите се преместват в лоджии с навеси и красиви градини, от където се разкрива красив изглед към мегаполиса.

Може да харесате още...