pixel

Терафлекс® Super Finitura – фина пастообразна шпакловка за директно нанасяне

Super Finitura

Шпакловането е възлов процес при довършителните работи, предопределящ не само визуалния облик на помещенията, но и експлоатационната надеждност и стабилност на финишните покрития. Ако процесът не е изпълнен внимателно или се допусне работа с некачествени решения, то това може да доведе до редица проблеми, между които влошена оптика на стените и таваните, цветови разлики и образуване на сенки в отделни участъци, напукване на финишното покритие и др.

Същевременно обаче, шпакловането на стени и тавани не е лесна задача. Тя изисква внимателен подход и особено внимание, за да се гарантира равномерното и повсеместно разпределение на строителния разтвор по протежението на стените и таваните в помещенията.

За да улесни апликаторите в изпълнението на тази задача като същевременно обедини всички свойства на професионалните решения за фино шпакловане в един премиум продукт, Марисан пусна на пазара Терафлекс® Super Finitura – универсална пастообразна шпакловка и фугопълнител.

Терафлекс® Super Finitura – фина пастообразна шпакловка и фугопълнител за идеално гладки стени и тавани

Продуктът представлява готова за работа смес на винилова основа, предназначена за фино шпакловане на стени и тавани преди боядисване. Терафлекс® Super Finitura се характеризира с редица свойства и предимства, между които:

Гаранция за постигане на фин слой с високи якостни характеристики и еластичност

Специфичната модификация на пастообразната шпакловка подсигурява нейното тънкослойно и изключително фино нанасяне в слоеве до 3 мм.

Терафлекс® Super Finitura се отличава също така и с перфектната си адхезия към основата. Това гарантира образуването на една стабилна основа, предразполагаща дълготрайната експлоатационна надеждност на финишното покритие.

След втвърдяване, финият слой предразполага нанасянето на всякакви типове вододисперсионни бои.

Благодарение на факта, че във формулата на хомогенната кремообразна смес на винил-акрилнатна дисперсия, са вложени пълнители и добавки със специално предназначение, след изсъхване шпакловката придобива много високи якостни характеристики.

Super Finitura

В допълнение, финият слой е и силно еластичен и с нулево свиване. Така, слоят става по-устойчив на механични влияния от външната среда и се изкоренява рискът от напукване вследствие на движение в основата.

Удълженото отворено време прави продукта перфектно решение за шпакловане на стени и тавани в по-големи площи като например търговски центрове, ресторанти, офиси и конферентни зали, общи части в хотелски комплекси или жилищни сгради и др.

Подходяща за всякакви типове основи

Формулата на продукта значително улеснява работата с него. Готовата за употреба шпакловъчна смес се нанася директно и без нужда от предварително разбъркване. Пастообразната консистенция допълнително предразполага лесната обработваемост и нанасяне върху основата.

Единственото условие е повърхността да бъде здрава и добре почистена от разделителни субстанции. Продуктът гарантира перфектна адхезия дори и към гланцови и полирани покрития като условието е да се подсигури грапавостта им чрез обработване с шкурка и последващо обезпрашаване.

Ако съществуващите покрития са стари варови или туткалови бои се налага тяхното пълно отстраняване преди започване на шпакловането.

При необходимост основата може да бъде подготвена с дълбоко проникващ Наногрунд®, с цел нейното заздравяване и „запечатване“ в дълбочина.

Друго особено значително предимства на фината пастообразна шпакловка е, че поради своя бял цвят, тя спомага за допълнително намаляване разхода на боя с до 30% при боядисване в светли нюанси.

Лесно нанасяне и фино шпакловане с минимални усилия

За разлика от традиционните шпакловки, Терафлекс® Super Finitura е готов за употреба. Не се налага предварително смесване и разбъркване, което прави процеса на работа далеч по-лесен, бърз и чист.

Разтворът се нанася ръчно на равномерен слой и се заглажда преди процесът по съхнене да започне. Формулата на шпакловката позволява нанасяне в до 3 слоя като максималната дебелина на всеки един трябва да бъде не по-голяма от 3 мм.

Super Finitura

Всеки следващ слой се нанася след пълното изсъхване на предходния. Времето за стягане зависи от атмосферните особености, но обикновено трае не по-малко от 24 часа за всеки 3 мм шпакловъчен слой.

При шпакловане на стари мазилки се препоръчва нанасяне на поне два слоя Терафлекс® Super Finitura, за да се гарантира перфектното изравняване на основата.

Отвореното време на шпакловката гарантира комфорт на работа и благоприятства нулевото свиване на положеното покритие. Така, шпакловането на стените може да бъде изпълнено спокойно и без излишно бързане, за да се гарантира перфектния краен резултат.

Едно от отличителните предимства на продукта е, че започва стягането си едва след полагане върху обработваемата повърхност. Това практически означава, че той може да бъде съхраняван дълготрайно в добре затворена и уплътнена опаковка, без това да влияе негативно върху неговите характеристики. Така, дори и след приключване на работния процес да остане определено количество разтвор, то може да бъде върнато в опаковката и съхранявано безпроблемно до няколко месеца.

Дори и след нанасяне на шпакловката да се забележат фини неравности, след втвърдяването ѝ, слоят може лесно и безпроблемно да бъде дообработен с шкурка до постигане на перфектно гладък слой. За целта се препоръчва използване на фина шкурка с едрина 180 до 240.

А равните и добре шпакловани стени са предпоставка за лесно боядисване и постигане на максимален визуален ефект с последващото покритие.

Самата консистенция на продукта позволява и лесно почистване при попадането му върху недобре защитени дограми и подове по време на работа. Така, лесно и бързо можете да почистите работното пространство, без риск от дълготрайни щети по детайлите и повърхностите в интериора.

Подходящ за запълване и обработка на фуги

Консистенцията на продукта го прави перфектно решение за завършване на фуги при монтаж на гипскартон, както и за поправка на пукнатини в интериорни стени и тавани, които не са обект на влага.

След нанасяне, Терафлекс® Super Finitura гарантира финия и гладък слой на фугата, подсигурявайки завършения ѝ облик и отстранявайки риска от напукване.

При необходимост, във въпросните участъци шпакловката може да се армира допълнително с хартиена фугопокривна, самозалепващ или стъклофазерна лента, в зависимост от особеностите на работния процес.

Терафлекс® Super Finitura – фина пастообразна шпакловка за идеално гладки стени 

Super FinituraУлеснената процедура на работа с продукта, в комбинация с изпитаните му свойства го прави перфектно решение за шпакловане и заравняване на стени и тавани във всякакви типове сухи интериорни помещения.

След нанасяне, слоят образуван от шпакловката придобива значителна здравина и еластичност, благодарение на което гарантира стабилна основа за полагане на последващото финишно покритие.

Без значение дали става въпрос за боядисване, лепене на тапети или полагане на други финишни покрития, изискващи идеално равна и гладка основа, Терафлекс® Super Finitura се установява като предпочитано и доказано решение в практиката.

Може да харесате още...

Izolacii.eu