Теразид предлага бърз метод за лепене на топлоизолация

Многофункционално полиуретаново лепило във вид на пяна, което Теразид ЕООД вече предлага, многократно скъсява времето за изпълнение на топлоизолационна система.
Новият продукт на българския производител на лепила, мазилки и топлоизолационни материали е предназначена за залепване на топлоизолационни /EPS и XPS/ плоскости. Полиуретановото лепило във вид на пяна е революционно с времето, за което стяга и позволява дюбелиране – само за 2 часа. Това позволява за един ден да се извършат операциите лепене, дюелиране и армирана шпакловка.

Теразид ЕООД, улеснява работата на строителния обект и с компактните си размери – разтоварването и складирането на лепилото изисква минимални усилия и площ. „Леката и удобна опаковка – флакон от 740 мл, позволява всеки от работниците винаги да има със себе си лепилен материал без да е необходимо някой постоянно да подготвя и носи лепилна смес по етажите на сградата. Така значително се намаляват разходите от похабен материал, разяснява предимствата търговският мениджър за София, Николай Русанов.

Предимствата накратко:
–    висока ефективност
–    прецизно дозиране и нисък разход на материал
–    удобнa за ползване опаковка
–    работа при минусови температури и висока влажност
–    запълва фуги
–    не създава термомостове
–    ползва се без предварителна подготовка
–    бързо и лесно разтоварване и съхранение

Полиуретановото лепило във вид на пяна на Теразид ЕООД се нанася с пистолет, което позволява прецизно дозиране на материала. Ето защо, с един флакон лепило може да се залепят 5,5 м2 топлоизолация, което е повече, отколкото може да се залепи с една торба от 25 кг лепило на циментова основа.

Пяната се нанася с пистолет върху листа по външния ръб и W-образно в средата, след което листовете се притискат към основата. Времето за втвърдяване на лепилото зависи от температурата на въздуха и атмосферната влажност. За разлика от циментовите лепила полуиретановото лепило втвърдява по-добре и по-бързо при висока влажност на въздуха. То запазва свойствата си дори при отрицателни температури на въздуха – до -5°С, което го прави особено подходящо за работа през есенните месеци.
Други съществени предимства на продукта са отличната адхезия към критични повърхности и възможността за запълване на фуги в изолационния слой без термомостове.

За улеснение на своите клиенти Теразид ЕООД предлага също и пеночистител и професионален метален пистолет с тефлоново покритие за нанасяне на полиуретановата пяна.