Термофлекс® релефна фасадна боя за креативно оформление и красиви ефекти в екстериора и интериора

Декорацията на фасади или вътрешни стени може да бъде изпълнена с различни финишни покрития – бои за гладки повърхности, структурни мазилки или релефни бои. Изборът на конкретен продукт се определя от вида и състоянието на основата, както и от идеята за структура на финишния слой. От съществено значение е и лесното приложение на избрания продукт, особено когато работата предстои да се извършва от непрофесионалисти.

В случай, че целта е да се декорира и коригира леко неравна основа или такава с фини пукнатини, както и ако задачата е лесното оформяне на релефно покритие, логичното решение е използването на релефна боя (декоративна ролкова мазилка).

Предимствата на релефната боя осигуряват няколко особено ценни, чисто практични и естетични предимства, като например:
– Лесно коригиране на леки неравности и фини повърхностни напуквания;
– Здраво покритие, силно устойчиво на напукване и механични въздействия;
– Отлична паропропускливост благодарение на отворената структура на финишния слой, който позволява „дишането“ на стените;
– Висока устойчивост на атмосферни условия, промишлени газове, резки температурни промени и други външни въздействия;
– Оформяне на различни структури в зависимост от вида на инструмента и желанието на клиента;
– Ефектно визуално внушение в разнообразие от цветове и светлосенки;
– Индивидуалност и уникалност на обработените повърхности;
– Особено лесно приложение, дори от непрофесионалисти.

Термофлекс® релефна фасадна боя е идеалният продукт за цялостното преобразяване на интериорните и есктериорни площи.

Thermoflex

Висококачественото модерно решение на Марисан намира приложение като декоративна ролкова мазилка, с изразена релефна структура или като продукт за по-разчупени релефни декорации. Позволява прилагане върху всички видове минерални основи като бетон, минерални мазилки, циментови плоскости, гипсокартон, бои, мазилки (стари и нови), хартиени тапети и други. Продуктът се препоръчва особено при саниране на фино напукани повърхнини. Той е много подходящ като финишно покритие за интегрираните системи за топлоизолиране Термофлекс® Classic и Терапор® Ultra, за широки площи или декоративни елементи по фасади, както и за интериорни стени или като акцент за вътрешни елементи на конструкцията и още много други. Приложим е с еднакъв успех, както върху фасади, така и във вътрешното пространство на сградите.

Подготовката на основите преди полагане на крайното покритие изисква единствено нанасянето на Термофлекс® Colour Primer – оцветен грунд за фасади. Грундът има предназначението да създаде цветна основа и подходяща повърхност за релефна боя.

Полагането на боята и структурирането на релефа са изключително лесни за изпълнение като не изискват специални професионални умения или скъпи инструменти. Продуктът е разработен така, че да позволява множество разнообразни методи на работа. Релефът на покритието, може да бъде структуриран с помощта на валяк с едри пори, бояджийски четки с твърд косъм, баданарка или други подходящи инструменти, в зависимост от търсения ефект. Предвид различния начин, по който апликаторите работят с инструмента за оформяне на релефа, всяка повърхност придобива неповторим външен вид.

По отношение на колористиката, Термофлекс® релефна фасадна боя е позволява тониране в богат диапазон от над 2080 цвята.

Ниската разходна норма и скоростта на работа, правят продукта особено ефективно решение, а възможността за оформяне на различни релефи, го превръщат в мощен инструмент за реализация на всяко хрумване за дизайн.

Продуктът се предлага в опаковки от 5 и 25 кг., което осигурява достатъчна гъвкавост при закупуване на количества, както за малки така и за големи площи.

Термофлекс® релефна фасадна боя е продуктът, който ще гарантира здравина, дълготрайност и отлична естетика на обработените повърхности.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт или корпоративния блог.