Tоплоизолационни системи DEKOТherm® вече и с клас А2-s1, d0 за реакция на огън

Orgachim

DEKO Professional, е първият бранд в България със сертифицирана топлоизолационна система DEKOTherm®. Тя отговаря на БДС EN 13499:2004 и на БДС EN 13500:2004/NA. Предлагат се три варианта, като всеки от тях отговаря на критериите, поставени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради:

1. DEKOТherm® Standart 5 – топлоизолационна система с 5 годишна гаранция;
2. DEKOТherm® Standart 10 – топлоизолационна система с 10 годишна гаранция;
3. DEKOТherm® Max – топлоизолационна система с каменна вата с 10 годишна гаранция.

Различните варианти включват изолационен материал EPS или минерална вата, както и разнообразни лепилно-шпакловъчни смеси и финишни покрития. Широката гама предложения за топлоизолиране цели да удоволетвори изискванията на клиентите относно цена, качество и гаранция на вложената система.

Системите DEKOTherm® се развиват и подобряват непрекъснато с цел да се осигури нужната им устойчивост при неблагоприятни за фасадата фактори. Последната новост в серията за професионалисти е, че DEKO Professional Силикат-модифицирана мазилка се сдоби с Протокол за класификация според реакция на огън  A2-s1, d0 с №: 1871-CPR-RtF-129/07.04.2016.

Orgachim

Какво означава “Клас на горимост”?
Класът на горимост характеризира поведението на материалите при пожар: минерална вата, дърво, пенести материали, естествени влакна. Те се класифицират съобразно следните степени на горимост, съгласно най-новия Европейски стандарт EN 13501-1:2007+А1:2009:
– Клас на горимост А1 и А2: негорим, например DEKO Professional Силикат-модифицирана мазилка;
– Клас на горимост В1: трудно горим;
– Клас на горимост В2: горим;
– Клас на горимост В3: лесно горим.

Съществуват и други показатели, характеризиращи строителните материали и поведението им в условия на пожар. Така например, в зависимост от интензивността на отделяне на дим, те биват означавани със символите s1 (много ограничено отделяне), s2 (ограничено отделяне) и s3 (без изискване). По отношение на образуването на пламтящи частици или капки при горене се обозначават с d0 (не образуват пламтящи частици или капки), d1 (пламтящите частици или капки изгасват бързо) и d2 (без изискване).

Orgachim

С цел да се придаде елегантен завършен вид на топлоизолацията, в асортимента на DEKO Professional са налични силиконови, силикат-модифицирани и полимерни мазилки с различна структура (драскана и влачена) и зърнометрия (от 1.5 до 3 мм). В допълнение, вече целогодишно, можете да се възползвате от безплатно тониране (оцветяване) на избраната от Вас мазилка в цели 143 нюанса.

Orgachim

С цел улеснение на клиентите в планирането на поставяне на топлоизолационни системи разработихме и лесен за използване калкулатор. В него може да се остойности цялостната инвестиция на проекта. Може да се посочи желания вид система, нужната квадратура, отделните продуктови вариации.

Може да харесате още...