Топлоизолационните системи на „Теразид“ признати на европейско ниво

terazid

Има български компании, които не само не отстъпват по нищо, но и задминават водещите европейски производители на строителни и топлоизолационни материали. „Теразид“ ЕООД е една тези фирми. Преди година дружеството получи Европейско техническо одобрение за топлоизолационните системи, в съответствие с ETAG 004.

Европейското техническо одобрение гарантира както безкомпромисното качество на отделните продукти, така и отличните свойства и устойчивостта на цялата топлоизолационна система.

terazid

Елементите на интегрираната система са лепило и шпакловка за топлоизолационни плоскости „Термозид”, експандиран полистирол (EPS-F) с контролирана плътност, универсален грунд за мазилки „Теразид G-33”, както и всички необходими аксесоари за здравина и устойчивост на системата – армираща мрежа, дюбели, ъглови профили.

Финишното покритие на сертифицираните системи включва една от 4-те декоративни фасадни мазилки на „Теразид” – полимерната „Декорит”, силикатната „Силикат”, силиконовата „Сиколит” и наномазилката „Наномакс”.

terazid

Европейското техническо одобрение за топлоизолационните системи е издадено след обстоен анализ на всеки един от участващите в системата продукти в европейска акредитирана лаборатория. Материалите се поставят в екстремни атмосферни условия, преминават цикли на замразяване и нагряване, така че да се симулира въздействие за период от десетки години. Особено внимание се обръща на устойчивостта на финишните покрития на механични въздействия от удар и на устойчивостта на цветовете при излагане на UV лъчи.

Значението на механичната здравина на фасадните мазилки пролича при бурите това лято, когато много фасади, изпълнени с некачествени материали пострадаха.

terazid

Доказателство за качеството на топлоизолационните системи с марка „Теразид“ е и изборът на българския производител за доставчик на материали за първите два жилищни блока, санирани по проект “Енергийно обновяване на българските домове“, финансиран по ОП “Регионално развитие”.

terazid

В съответствие с изискванията на европейския проект, строителните дейности на блок 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и блок 10 в кв. „Изток“ бяха одитирани всеки месец от екип от специалисти, който следеше за качеството на използваните материали и тяхното правилно влагане.

terazid

Повече информация, както и ценни съвети за начина на полагане на топлоизолационната система на „Теразид” може да намерите на www.terazid.com или в специализираната брошура.