Цялостна система за полагане на керамични облицовки и настилки в бани и мокри помещения от Теразид

Българската фирма предлага фугиращи смеси в 70 цвята

Водени от стремежа да помагат на своите клиенти при избора на най-подходящите материали за всяка една довършителна дейност, специалистите от „Теразид” ЕООД подбраха изпитани продукти, които допълват своето предназначение и гарантират качественото изграждане на помещения без течове и петна.

Изпълнението на системата започва с нанасянето на 2 или 3 слоя от пастообразната хидроизолация ТЕРАЗИД GT-11. Продуктът се отличава с отлична адхезия към различни строителни основи: бетон, циментопясъчни замазки, вароциментови мазилки, етернитови и плоскости от гипскартон и други. За да се гарантира пълна водонепропускливост към съседни или долни стаи и помещения, е желателно хидроизолацията да бъде нанесена и върху стените на банята или мокрото помещение на най-малко 20-30 см от пода. След полагането на първия слой хидроизолация в ъглите се влага с леко притискане еластичната УПЛЪТНИТЕЛНА ЛЕНТА ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ „ТЕРАЗИД”. Поставянето й гарантира качествена хидроизолация дори при слягане на сградите или навлизане на вода между теракотните или фаянсовите плочи. Следва повторно нанасяне на пастообразната хидроизолация.

След като е осигурена водонепропускливостта на помещението, вече може да се премине към полагането на желаната облицовка – фаянсови или теракотни плочки.

Високоякокостните циментови лепила ТЕРАЗИД Standart и Теразид Flex гарантират стабилно залепване на плочките, независимо от тяхната повърхност. За подсилване на естетичния ефект от избраните десени на плочките се използва продуктът на база бял цимент ФУГАРИД.

Фугиращата смес, предназначена за запълване на фуги до 5 мм се произвежда в 70 цвята, които могат да задоволят и най-изисканите вкусове. Използваните пигменти на ВАSF и ВАУЕR гарантират стабилността на тоновете, а вложените полимерни добавки и моновлакна гарантират водо- и мразоустойчивост и сигурност срещу напуквания.

За завършване на системата за полагане на керамични облицовки и настилки в бани и мокри помещения с марка „Теразид” се използва силиконов фиксатор за запечатване и хидрофобизиране на вече запълнените с фугираща смес в избрания цвят фуги. Тънкият безцветен филм предотвратява проникването на вода в изсъхналата фуга, като я предпазва от избиване на плесени и захабяване.

Представяне на продуктите:

ТЕРАЗИД GT-11

Готова за работа хидроизолационна смес на полимерна основа. Притежава еластичност и отлична адхезия към различни строителни основи: бетон, циментопясъчни замазки, вароциментови мазилки, етернитови плоскости и други. Прилага се в различни части на вътрешни помещения под керамични настилки и облицовки: бани, перални и мокри помещения и други. Разходната норма е 1,5-2 кг/ м2 в зависимост от порьозността на основата.

УПЛЪТНИТЕЛНА ЛЕНТА ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ „ТЕРАЗИД”
Лентата е предназначена за качествено изолиране на ъгли стена/стена и стена/под в басейни, бани и други мокри помещения и при оформяне на ъгли на балкони и тераси.

Уплътнителната лента за хидроизолация съдържа стъклофибърна мрежа и еластично покритие, които осигуряват пълна водонепропускливост и гъвкавост.

Лентата се продава на ролки с дължина 10 м при ширина на лентата 12 см.

ТЕРАЗИД Standart
Сух продукт на база цимент за приготвяне на лепилен разтвор за полагане на фаянс, теракота и гранитогрес, мрамор и други каменни облицовки както в отопляеми и неотопляеми вътрешни помещения, така и върху външни части на сгради (балкони и тераси) и в мокри помещения. В лепилото ТЕРАЗИД Standart са вложени моновлакна, които армират и придават допълнителна якост на крайния продукт.

Разходната норма на лепилото е 2,5-3 кг/м2 за малки плочки и 3,5-4 кг/м2 за големи плочки.

ТЕРАЗИД Flex
ТЕРАЗИД Flex е сух продукт за приготвяне на лепилен разтвор с подобрени якостни показатели, постигнат с влагане на моновлакна и специални добавки. Използва се за сигурно захващане /слепване/ при критични основи, поема принудителни вътрешни напрежения при новопостроени сгради и осигурява еластична основа при повърхности, подложени на топлинно въздействие, притежава идеална водонепропускливост.

Прилага се при:
залепване на плочи – фаянс върху фаянс, теракота върху фаянс, гранитогрес или мрамор върху теракота и други;
залепване на плочи при външни елементи /балкони, тераси/ с гарантирана сигурност;
– полагане на всякакъв вид каменни облицовки, а в комбинация с еластичната добавка “ТЕРАЗИД G-77″ и за подложени на атмосферни въздействия фасадни облицовки;
залепване на керамични плочки върху гипсокартон и гипсофазер;
залепване на керамични плочки при изпълнено подово отопление.

Препоръчва се при изпълнение на нови настилки от гранитогрес и мрамор. При залепване на плочки върху стари плочки основата да се обработи предварително с “ТЕРАЗИД G-22“.

Разходната норма на лепилото е 2,5-3 кг/м2 за малки плочки и 3,5-4 кг/м2 за големи плочки.

ФУГАРИД
Сух продукт на база бял цимент с добавени пълнители, полимери и пигменти с подходяща зърнометрия. Предназначен е за запълване на фуги до 5 мм при керамични и каменни облицовки и настилки в сухи и мокри помещения. При облицовки и настилки на басейни и трайно мокри помещения е необходимо да се смеси с течна добавка ТЕРАЗИД G-77. ФУГАРИД се използва също за фугиране на настилки на външни тераси и фасадни облицовки под постоянна влага, също след прибавяне на ТЕРАЗИД G-77.

Фугиращата смес е разработена в гама от 70 цвята с гарантирана стабилност на тоновете, с пигменти на ВАSF и ВАУЕR. С вложените полимерни добавки и моновлакна се гарантира водо- и мразоустойчивост и сигурност срещу напуквания в крайния продукт.

ФУГАРИД с антисептично действие е фугираща смес с добавен продукт МIKROBAN-В, предназначен специално за запазване на създадения интериор от микробиологични плесенни въздействия. Продуктът с антисептично действие запазва всички предимства на обикновения ФУГАРИД, като водоустойчивост, лекота на обработване и пълната цветова гама, но не позволява промяна на цветовете от гъби и плесени.

Разходната норма зависи от размера на фугите и плочите.

ТЕРАЗИД G-88 ФУГЛАНЦ
Силиконов безцветен фиксатор за запечатване и хидрофобизиране на запълнени с фугираща смес фуги между керамични, мраморни и други видове плочки при вътрешни и външни облицовки и настилки.

Тънкият безцветен филм предотвратява проникването на вода в изсъхналата фуга, като предпазва фугировката от избиване на плесени и захабяване.

Разходната норма зависи от размера на фугите.

 

Вижте също...