Улуци и водосточни тръби за плоски покриви

RainlineLindab

Плоските покриви, които в момента са популярни в жилищното строителство могат да бъдат голямо предизвикателство по отношение на отводняването: улуците и водосточните тръби трябва да бъдат особено устойчиви на корозия поради използвания покривен материал.

RainlineLindab

Плоските покриви обикновено са изградени от меки материали като битум, PCV или EPDM. Въпреки това, в случай на контакт с вода, те могат да отделят вещества, съдържащи сяра, което може да доведе до образуване на ръжда върху улуците и водосточните тръби поради създаващото се така окисляване. Следователно в клауза 4.8 от новата директива за плоски покриви от 2016 г. е предвидено, че трябва да се вземат подходящи мерки за предотвратяване на корозионни повреди.

RainlineLindab

Немската компания Lindab осигурява улуците и водосточните тръби от серията Rainline по отношение на защитата от корозия и от двете страни с пасивиращ слой, грунд и покритие HBP. Това прави тези съоръжения устойчиви на битумни киселини и танини. Изработените от стомана решения предлагат и други предимства, като ниско разширение и висока механична стабилност. Също така те могат да се обработват и при ниски температури.

За повече информация: Lindab

Вижте също...