pixel

Универсални продуктови иновации за хидроизолация и безопасност на труда

Carlisle CM Europe

Carlisle CM Europe представя четири нови продукта, които допълват портфолиото ѝ от продукти за хидроизолация и безопасност на труда.

Класическата версия вече и със защита от корени

Семейството на Resitrix се разраства: за Resitrix CL W изпитаната, заваряема с горещ въздух EPDM хидроизолационна мембрана Resitrix Classic (CL) е снабдена и със защита от корени. Според компанията причината за това е повишеното пазарно търсене на хидроизолации с възможности за механично закрепване при зелени покриви.

Resitrix CL W е устойчив на корени съгласно DIN EN 13948 (FLL в процес на тест) и според производителя може да се използва под всички видове зелени покриви. Класическият Resitrix CL остава в гамата.

Голямо разнообразие на фасадата

Еластомерната мембрана Resistit ESK е разработена за високите изисквания при уплътняване на фасади. Предлага се в различни ширини и широка гама от възможни приложения за уплътняване на прозорци и врати, фасади и зидария, както и за свързване и уплътняване на прозоречни и специални компоненти. От външната страна на фасадата Resistit ESK предотвратява проникването на валежи, особено проливен дъжд, и според производителя постига надеждна ветроустойчивост.

Ефективна защита за по-малко топлинен стрес

Alulon, течна, сребристо-сива еднокомпонентна боя, представлява средство за защита на плоски покриви, хидроизолирани с черни EPDM мембрани Resitrix, които са изложени на атмосферни влияния. Светлоотразителната боя значително намалява нагряването на покривната повърхност и съответно на помещенията под нея. Покритието е идеално за използване върху всички хидроизолационни мембрани Resitrix. Alulon не само предлага допълнителна защита от UV лъчи и влиянието на времето и стареенето, но също така предотвратява образуването на мъх и водорасли, като по този начин осигурява трайна естетична, сребристосива повърхност.

Устойчив път за поддръжка на плоския покрив

Със своя ярко жълт цвят новият Walkway Crossgrip маркира безопасен маршрут за поддръжка при работа върху плоски покриви и също така предпазва уплътнението от механични влияния. Състои се от решетъчна структура от FPO, която предлага много малка повърхност, изложена на вятър и може да се използва универсално за всички EPDM и FPO уплътнения. В сравнение с предшественика си, той се монтира много бързо – гъвкавият FPO се полага свободно върху повърхността на покрива, не е необходимо грундиране или закрепване. Ако вече не е необходим на покрива, Walkway Crossgrip може просто да се навие и да се използва отново другаде.

Намерете препоръчани майстори и фирми за ремонт на апартамент или ремонт на къща. Сравнете оферти напълно безплатно, като заявите своя ремонт в MaistorPlus.com!

Снимка: Carlisle CM Europe

Може да харесате още...