pixel

Уплътнение за почти всички видове фуги

Kraso

Основателят на компанията Юрген Красеман стартира собствен бизнес през 1981 г. с ленти за фуги. Оттогава Kraso се превърна в един от лидерите на пазара за водонепроницаеми уплътнителни решения под налягане. Продуктовата гама е уникална по своята широта – от уплътнителни вложки, през уплътняване на входящи и изходящи отвори на къщата, до шахти на бетонни помпи.

В продуктовата категория „Ленти за фуги“ Kraso предлага правилните решения за почти всички видове фуги и ги придружава с цялостно обслужване. Метален водоспиращ елемент или ленти за фуги? Това е въпрос, който разделя мненията на строителната площадка. Затова Kraso възприема трети подход и разработва ленти за фуги, които съчетават предимствата и на двете системи: стабилността на метален воден ограничител и гъвкавостта на лентата.

Производителят вече предлага и лентата за фуги Krasoflex 155. Тя има сърцевина, изработена от пластмаса, която от една страна осигурява необходимата стабилност, но от друга е достатъчно гъвкава, за да може да бъде огъната например в областта на ъглите. Krasoflex 155 може лесно да се постави на горното ниво на укрепване и да се фиксира. Три сантиметра са достатъчни за интегрирането – контролирано с помощта на лентата за визуален контрол. Фугиращата лента Kraso Duo-Fix 150 plus следва същия принцип: стабилна и гъвкава едновременно благодарение на вътрешната сърцевина от перфорирана ламарина, интегриране с три сантиметра на горното ниво на укрепване, визуален контрол чрез цветово разграничаване и връзки за закрепване.

Kraso

Двете решения се различават по отношение на теглото: Krasoflex 155 тежи 20 кг, с около 15 кг по-малко от Kraso Duo-Fix 150 plus – и по вида на връзките. При Krasoflex 155 сглобката се осъществява с помощта на предоставената съединителна връзка, така да се каже като щепселна връзка. При Kraso Duo-Fix 150 ›plus‹ сглобките се правят или залепват с уплътнителни ленти.

Готовите елементи спестяват работа на обекта и се предлагат за почти всички ситуации, те се сглобяват от Kraso в завода, а прецизната доставка до строителната площадка избягва ненужното време за съхранение на място.

Снимки: Kraso

Може да харесате още...