pixel

Уплътнител за фасади HMX Facede Pro

Soudal

SoudalHMX Facade Pro е уплътнител за фасади за запечатване на фуги между фасадни елементи, разширителни фуги между сглобяеми бетонни панели и повечето обичайни приложения.

HMX (Hydro Modified X-linked) е технология за уплътняване от висок клас на основата на кръстосано свързани хидро-полимери. HMX уплътнителите са предназначени за професионална употреба. По време на тяхното съхнене се формира полимерна мрежа, която осигурява изключително представяне.

Целта на уплътнителя за фасади е да предотврати навлизането на влага, въздух и замърсители във вътрешността на структурата на сградата, което може да доведе до повреди и допълнителни разходи.

Елементите на сградата се намират в движение, породено от температурните разлики и вятъра. Затова е изключително важно уплътнителят за тези фуги да отговаря на специфични изисквания.

Специфични изисквания:

При уплътняване на фасадни фуги, основните изисквания към уплътнителите са:
– Изключителни залепващи свойства към материали, използвани при фасадите, като бетон и различни типове прозоречни профили.
– Голяма способност за движение (еластичност) между елементите на конструкцията, в полза на тяхното движение, породено от температурни разлики, вятър и др. За да се адаптира към тези движения, уплътнителят за фасади трябва да бъде изключително гъвкав и ниско модулен. Тези уплътнители са с по-мека еластичност, която намалява напрежението върху залепената повърхност, като така се избягва разкъсването им.
– Отлична устойчивост на атмосферни условия: уплътнителят трябва да предлага отлична устойчивост на дъжд, вятър и UV-лъчи. Това предотвратява механични и естетични повреди, като загуба на адхезия и цвят.
– Лекота на нанасянето: без провисване и лесно екструдиране. Това помага за по-бързото и лесно нанасяне.

Soudal

HMX Facade Pro на Судал е еластичен уплътнител за фасади с  изключително представяне на основата на  HMX  технология.  Този продукт е специално създаден за фасади и периметъра около прозорците, комбинирайки най-високия еластичен клас уплътнител с изключителни залепващи свойства към много повърхности, използвани в строителството. Това прави HMX Facade Pro идеален за:
– Уплътняване между прозоречна рамка & фасада;
– Уплътняване между рамка на врата & фасада;
– Уплътняване на фуги между бетонни панели.

HMX Facade Pro съчетава най-доброто от двата свята:
– Еластичност и залепване – отлично, като на премиум силикон;
– Обработване и лесен за боядисване – отлично, като на акрил.

Soudal

HMX комбинира най-високия клас на еластичност (ISO 11600 F 25LM) с отлично залепване към много повърхности (бетон, зидария, метали, PVC и др.), изключителна устойчивост на вода и възможност за употреба върху естествен камък. HMX  е по-устойчив и по-подходящ както за вътрешна, така и за външна употреба. Другите му основни характеристики са лесното нанасяне и отлична възможност за боядисване. За да отговори на всички изисквания на потребителите, HMX Facade Pro се предлага в широка гама от цветове – бял, тик, черен, бежов, кафяв, антрацит, сив и др.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...