pixel

Уплътняване на стоманобетонни конструкции

Kingspan

Проникващата влага е една от основните причини за увреждане на сградите. Като уплътнение срещу повишаваща се влага в почвата и  просмукващата се вода, както и за защита на цокъла срещу пръски, компанията Kingspan Gefinex предлага композитен уплътнител, изработен от пластмаса. По този начин стоманобетонната конструкция може да бъде защитена от химическо въздействие и корозията на армировката може да бъде предотвратена. Композитното уплътнение Geficon се състои от полиетиленов филм с двустранно ламиниране на основата на полипропилен. То е водоустойчиво, устойчиво на механични натоварвания, без пластификатори, много еластично и има висока якост на опън както при сухи, така и при мокри условия. Предлагат се листове с широчина 1,00 м (обща дебелина: 0,5 мм) със и без самозалепващи се ленти.

Kingspan

За да се предпази от повишаване на почвената влага, хидроизолацията се използва под  плочата преди бетониране. Дългата самозалепваща се лента позволява бързо и безопасно залепване на припокриващите се фуги. Когато бетонът се втвърди, той създава стабилна връзка с листовете. Формата на уплътнението защитава челните повърхности на плочата.

Същите листове са подходящи за уплътняване на външната стена, която е в контакт със земята, и на цокъла, като ги предпазва от просмукваща се вода или пръски (в съответствие с DIN 18195 запечатване на сгради). В този случай обаче те се залепват с минерално строително лепило. Връзката с уплътнението на пода се извършва с припокриване; процесът е подобен на тапетирането. Периметърните и топлоизолационни панели като част от топлоизолационна композитна система могат да бъдат прикрепени директно към композитното уплътнение със строително лепило.

Може да харесате още...

Izolacii.eu