pixel

Устойчиво и безопасно задно вентилиране на окачени фасади

mineral wool

Окачените фасади със задно вентилиране имат много предимства: звуко- и топлоизолация, издръжливост и разнообразни възможности за дизайн. Изолацията от негорима минерална вата гарантира максимална безопасност. При този тип фасада слоевете са разделени според функцията и са механично и реверсивно свързани един с друг. Изолацията е добре защитена от валежи и други атмосферни влияния зад облицовката и по този начин има много дълъг експлоатационен живот и висока ефективност. Строителните материали, използвани при окачените фасади със задно вентилиране, могат да бъдат оразмерени и изпълнени точно според изискванията, да се поддържат добре, да бъдат ремонтирани и накрая демонтирани според типа си.

По този начин фасадата отговаря на настоящите изисквания за ефективност на ресурсите, дълготрайност и устойчивост при висока степен на гъвкавост и разнообразие на дизайна.

mineral wool

Максимална противопожарна защита благодарение на минералната вата

Изолацията от минерална вата (стъклена и каменна вата) играе централна роля във функционалността на окачените фасади със задно вентилиране. Тя има пореста, отворена за дифузия структура и гарантира, особено в рамките на вентилираната фасада, че влагата може да дифундира през стените и да изсъхне.

Паропропускливата конструкция на фасадата с минерална вата предотвратява натрупването на влага в строителните елементи, която да доведе до сериозни структурни повреди. „Освен това минералната вата осигурява най-високо ниво на противопожарна защита, тъй като е незапалима, не тлее, не пада и не капе по време на горене“, казва д-р. Томас Тенцлер, управляващ директор на Асоциацията за производство на минерална вата, FMI. Така фасадите с минерална вата на многоетажни жилищни сгради и на дървени къщи са защитени от пожар.

С изолацията от минерална вата могат да бъдат разработени градски, устойчиви дървени небостъргачи от ново поколение. Безопасната противопожарна защита с минерална вата дава перспективи за бъдещето на окачените фасади със задно вентилиране и позволява иновативни и устойчиви строителни методи.

Снимки – FMI.

Може да харесате още...

Izolacii.eu