pixel

В Дубай започват да строят евтини жилища

Расте търсенето на достъпни жилища в Дубай, съобщава НТВ, като цитира местни агенции за недвижими имоти и строителни компании.

Заради тенденцията една от тях, Shaikhani Group, обяви, че започва изграждане на кула, в която ще има 300 апартамента с площ между 37 и 65 кв. м. Прогнозира се, че средната цена ще е около 400 000 дирхама, което е около 109 000 долара. Експертите са категорични, че това е двойно по-евтино от средната цена на недвижимите имоти в Дубай.

Специалистите посочват още, че за втора поредна година цените на жилищата падат, което ще продължи приблизително още 12 месеца. Затова сега бил подходящ момент да се инвестира в недвижим имот в емирството, вместо да се дават пари за наем.

В момента най-евтината квартира с една спалня в небостъргача „Бурж Халифа“ струва 46 000 долара месечно, а на изкуствения остров Джумейра, който е с форма на палма – 42 000 долара.

В по-непрестижни райони на Дубай под наем се предлагат студиа, за които месечно сега се плащат между 8170 и 9500 долара.

24chasa.bg

Може да харесате още...