Външна изолация за покриви Solitex Mento Ultra с интегрирана защита за монтажниците

Solitex Mento Ultra

Системата Solitex Mento Ultra трайно защитава конструкциите с големи покривни керемиди срещу вятър и дъжд и също така надеждно предпазва работниците от падане. Когато работниците полагат покривни покрития с голям формат, рискът от падане се увеличава, тъй като разстоянията на гредите обикновено са твърде големи, за да ги предпазят от пропадане в случай на грешка.

Solitex Mento Ultra

Според немската компания Pro clima, новоразработената покривна мембрана Solitex Mento Ultra отговаря на изискванията на DIN 4426 за защита от падане с устойчива на разкъсване армировка, което я прави идеална за монтаж под керемиди с голям формат. Било то за покрив или фасада: мембраната на външното уплътнение трябва да е истински универсална. От една страна, тя трябва надеждно да предпазва конструкцията и топлоизолацията от вятър и атмосферни влияния в продължение на десетилетия. От друга страна, натрупаната влага трябва да може да се изпарява бързо навън.

Solitex Mento Ultra

Особеността на новата мембрана е, че няма пори. Следователно, дори най-малките капки вода, като тези, които се появяват по време на силен дъжд, не могат да проникнат навътре в конструкцията. Независимо от това, мембраната е дишаща и активно и бързо извежда влагата от вътрешността навън. Тъй като мембраната е особено устойчива на топлина и по този начин е устойчива на стареене, функционалността ѝ се запазва в дългосрочен план. Благодарение на допълнителната армировка, изолацията осигурява високо ниво на устойчивост на хлъзгане дори при влажни условия, което прави работата по-приятна и по-безопасна.

За повече информация: Pro clima

Вижте също...