pixel

Силикатни тухли от Unika – изключително здрави

Unika 1

Хората жадуват за сигурност и защита. Затова от древни времена са търсили домове, които да ги предпазят от атмосферните условия и опасностите. Това не се е променило и до днес. И днес очакваме нашите четири стени да ни гарантират сигурност, поверителност и защита от външни влияния. Изразът „Моят дом е моята крепост“ изразява това желание по най-добрия начин. Това винаги е свързано с определена здравина на стените, която да осигури нужната защита.

Силикатните тухли на UNIKA гарантират сигурна и надеждна зидария от самото начало. Те са практически ненадминати по отношение на здравина, устойчивост и носеща способност. Обикновена силикатна тухла има носеща способност между 40 и 100 тона. Дори и по-тънки стени, изградени от силикатните тухли на UNIKA, имат много добра товароносимост. Към нея се добавят и отличните пожароустойчиви и звукоизолационни свойства. Поради високата си характеристична якост на натиск съгласно DIN EN 1996-3/NA, архитектите могат да проектират прости и икономични размери и конструкции.
Unika 2

При изграждането на жилищни сгради, старчески домове, болници или търговски сгради, както и в промишленото строителство и селското стопанство, все повече архитекти и строителни инженери разчитат на силикатна зидария от UNIKA. Благодарение на специфичните си свойства на силикатните тухли вътрешните и външни стени оптимално отговарят на почти всички изисквания в съвременното строителство.

Силикатната тухлена зидария UNIKA осигурява отлична основа за всички видове закрепвания и гарантира ефективна защита срещу взлом благодарение на високата си здравина. Компонентите, свързани със сигурността, като прозорци или врати, могат да бъдат здраво монтирани в структурна и монолитна зидария. Технически това означава, че при стенните конструкции на UNIKA могат да бъдат реализирани всички седем класа на устойчивост съгласно DIN EN 1627: 2011.

Силикатните тухли на UNIKA са с отлични качества и от гледна точка на околната среда. Производството им е ресурсощадящо и използва естествени суровини, продуктите не съдържат вредни емисии и са почти изцяло рециклируеми.

Може да харесате още...

Izolacii.eu