pixel

Вътрешна мазилка на минерална основа

Südwest

Минералните покрития са идеалното решение за вътрешните пространства: те не отделят замърсители, оказват положително влияние върху влажността на въздуха и благодарение на естествената си алкалност имат защита от плесени без биоциди. Фирма Südwest е разработила пълна гама от бои и мазилки.

Минерална боя с клас на устойчивост на мокро триене 1

Един пример за успешна разработка е новата интериорна боя на минерална основа Bio-InnenSilikat. Тя може да се нанася още по-добре и по-бързо и е с разширен спектърът на приложение. Потребителите се възползват от лекото нанасяне на боята – независимо дали работят с четка, валяк или безвъздушна машина. Освен това интериорната боя вече достига клас на устойчивост на мокро триене 1, което я прави универсална боя за всички вътрешни пространства – включително като влагокомпенсиращо покритие в бани и кухни. Доказаните предимства са: висока покривност, пропускливост на водни пари, ниски емисии, без разтворители, консерванти и пластификатори. Благодарение на естествената си алкалност Bio-InnenSilikat осигурява и защита срещу плесени без биоциди. По този начин боята създава здравословен климат в помещенията.

Пълна програма мазилки на органична основа

Südwest

Образец за екологичност, алкална защита от плесени, перфектно нанасяне: тези изисквания се изпълняват и от програмата за интериорни мазилки на силикатна основа. Различните мазилки осигуряват свобода на дизайна. Новост е мазилката Bio-StreichPutz, която допълва гамата от органични вътрешни мазилки на Südwest. Тя е подходяща за всички видове повърхности на стени и тавани, а също и като грунд за останалите органични вътрешни мазилки, и се нанася лесно с валяк или четка. Благодарение на финозърнестата си структура и високата степен на белота, съчетана с голяма покривност, могат да се реализират без проблем сложни, естетически оформени стени. Отличната тонираност също допринася за свободата на дизайна.

Както при програмата с органични интериорни мазилки, Südwest се отказва от консервантите, пластификаторите и разтворителите и в Bio-StreichPutz. С Bio-InnenPutz в програмата е включена универсална мазилка, подходяща за машини. Като моделираща мазилка за специални повърхности е подходяща Bio-InnenPutz MP, която може да се плъсти и моделира. За пръскана мазилка пък може да се използва Bio-DekorPutz. Така за всяко желание има подходяща интериорна мазилка с органично качество.

Екологичният състав на интериорните покрития е потвърден от неутрален орган с маркировките natureplus и TÜV. Потребители с повишена чувствителност, като например страдащи от алергии, могат да използват покритията без притеснение.

Снимки: Südwest

Може да харесате още...

Izolacii.eu