Верни на професионализма, Кнауф България представят поредния отличен с награда обект

С над 220 завода и повече от 70 находища в над 80 страни, Кнауф е водещ производител на гипсови продукти и системи за сухо строителство, аксесоари, изолационни материали, мазилки, подови системи, както и строителни машини и инструменти.

Един от референтните обекти на Кнауф България е Хотел Парадайс Блу в Албена, получил награда за най-добър хотелски комплекс в категория „Хотели и ваканционни комплекси” от националния конкурс “Сграда на годината 2017”. Изправени пред предизвикателствата на хоризонта, изключително кратките срокове за проектиране и строителство, прилагането на нови технологични и екологични системни решения и материали, водещите проектанти от „Проектантско бюро Албена“ ООД решиха да заложат на системите Кнауф в обекта. Инвестиционната програма на възложителя, насочена към запазване характеристиките на комплекса, и в същото време създаване на нова и запомняща се сграда, е удовлетворена със системни решения за сухо строителство.

При оформянето на външните преградни стени към терасите са използвани гипсфазерните плоскости Vidiwall HI. Гипсфазерната плоскост Vidiwall HI e предназначена за фасадни стени и е с допълнително импрегниране на повърхността.

Системата за сух под F135 Vidifloor DUO , изпълнена в хотелските стаи и коридори, представлява подова облицовка от гипсфазерни плоскости, които се полагат върху подова конструкция. Сухите подове са изпълнени по системата Vidifloor DUO –2×12,5 mm със залепване по цялата повърхност. Ползите за инвеститора, избрал тази система са няколко:
– подобрява се изолацията от ударния шум;
– бърз монтаж; без време за съхнене;
– малка конструктивна височина;
– малко тегло;

Перфорираните гипсови плоскости Cleaneo Akustik са намерили приложение в предстенните обшивки на стените в малката конферентна зала. С тях се постига съвършена акустика, независимо от геометрията и функцията на помещението. Акустичните плоскости предлагат също така дизайнерска визия с разнообразната си перфорация и подобряват климата в помещението с помощта на зеолита, който се съдържа в ядрото им.

За изграждане на вътрешните стени на уелнес центъра и закрития басейн е вложена циментовата плоскост Aquapanel Cement Board Indoor, която е твърда и издръжлива плоскост за вътрешна употреба, идеална за мокри и влажни помещения.

Монтаж на циментова плоскост Aquapanel Cement Board Indoor

Циментовата плоскост Aquapanel Cement Board Outdoor, предназначена за външно приложение, е използвана при стените и таваните на терасите и под облицовките с естествен камък при високите помещения.

Ревизионните отвори при вертикалните щрангове в хотелските коридори са затворени с ревизионни клапи Knauf Revo, 12,5 mm.

Ревизионна клапа Knauf Revo, 12,5 mm

Вратите, които отделят баните от пространствата на стаите, са плъзгащи се и са оформени с механизмите за плъзгащи врати Knauf Pocket Kit.

Механизъм за плъзгащи врати Knauf Pocket Kit

В обекта са приложени основните системи на Кнауф за окачени тавани и преградни стени, състоящи се от гипсови строителни плоскости, профили и аксесоари за монтажа им.

Като водещ производител в своята област, Кнауф държи на високото качество на своите продукти и системи, както и на грижата за околната среда и здравето на хората, което се потвърждава със сертификати по международните стандарти EN ISO 9001, EN ISO 14001 и BS OHSAS 18001.

Може да харесате още...