Висококачествени полиуретанови продукти от Isomat

В днешно време, строителната индустрия изисква съвременни, високо технологични материали, силно устойчиви на атмосферни влияния и стареене, оставайки същевременно лесно приложими. Полиуретановите продукти отговарят точно на тези изисквания.

Следвайки постоянната тенденция, да отговаря на нуждите на съвременния строителен сектор, Isomat изгради собствени производствени мощности за полиуретанови продукти. Специализираният и опитен отдел на компанията за Проучване и Развитие, създаде пълна серия от полиуретанови продукти с уникални предимства. Тяхното високо качество се гарантира чрез непрекъснати лабораторни изследвания, като компанията продължава да се фокусира върху създаване на иновативни продукти.

Полиуретановите продукти на Isomat включват еднокомпонентни мазани течни хидроизолационни мембрани, подови покрития, пълнители за фуги, импрегнатори и грундове, обхващайки широк спектър от строителни решения.

Полиуретановите системи Isomat PU Systems представляват отлични решения, за приложение на места с високи изисквания за устойчивост на UV лъчи, защита от атмосферни влияния и устойчивост на стареене, като хидроизолация и защита на плоски покриви, озеленени покриви и балкони, подови покрития на паркинги, хидроизолация на професионални кухни и обществени помещения.

Хидроизолационни полиуретанови системи

Isomat предлага отлични решения за хидроизолация на плоски покриви, тераси и балкони, чрез специализирани полиуретанови хидроизолационни системи, включително еднокомпонентни полиуретанови мазани мембрани.

Предимствата на студено полаганите полиуретанови хидроизолации, в сравнение с другите видове хидроизолации, се състоят в отличните механични и химични устойчивости, като същевременно създават висококачествена защита на повърхности изложени на атмосферни условия и UV лъчи. Също така са най-доброто решение за хидроизолация на озеленени покриви и цветарници.

Isoflex-PU 500 е еднокомпонентна, мазана полиуретанова хидроизолация за плоски покриви и балкони. Може да се използва и за озеленени покриви и т.н. Образува непрекъснат, безшевен, еластичен, хидроизолационен, паропропусклив запечатващ слой. Притежава отлични механични, химични, термични, UV и атмосферни устойчивости.

Isoflex-PU 550 е двукомпонентна, мазана, полиуретанова, хидроизолация, без разтворители, за хидроизолация на плоски и наклонени покриви, под плочки в кухни, бани, балкони, при условие че последният слой се опесъчи с кварцов пясък. Образува непрекъснат, безшевен, еластичен, хидроизолационен, паропропусклив запечатващ слой. Подходящ за вътрешна употреба, тъй като е без разтворители и почти без мирис.

Isoflex-PU 600 е еднокомпонентна, алифатна, мазана полиуретанова хидроизолация, за плоски и наклонени покриви и балкони. Образува непрекъснат, безшевен, еластичен, хидроизолационен, паропропусклив запечатващ слой. Не пожълтява със времето, запазвайки първоначалният си цвят, без необходимост от полагане на допълнително защитно покритие, дори и при избор на тъмен цвят.

Topcoat-PU 720 е еднокомпонентно, алифатно, еластично, полиуретаново повърхностно покритие. Използва се за защита на открити полиуретанови хидроизолационни покрития от UV, особено в случай че са в тъмен цвят и за устойчивост на пешеходен или лек автомобилен трафик (паркинги). Освен това, може да се използва за защита на бетонови и метални повърхности.

Primer-PU 100 е еднокомпонентен полиуретанов грунд с разтворители. Осигурява отлична адхезия на мазаните, еластични полиуретанови хидроизолации Isoflex -PU, при хидроизолиране на плоски покриви с порьозни основи, като бетон, циментови замазки, дърво и т.н. Прониква в порите на основата и действа като свързващ слой между Isoflex -PU и основата.

Epoxyprimer-500 е двукомпонентна, епоксидна система, на водна основа. Използва се като грунд за Isoflex-PU 500 и други полиуретанови системи, при полагане върху неабсорбиращи повърхности или стари хидроизолационни слоеве. Може да се използва като грунд, както и за изготвяне (с добавяне на кварцов пясък) на материал за корекции (запълване) на циментови основи, като бетон, циментови замазки и т.н, върху които ще се полагат епоксидни продукти от системата Durofloor. Притежава висока твърдост и износоустойчивост.

Полиуретанови подови покрития и лакове

Полиуретановите системи на Isomat включват широка гама от полиуретанови подови покрития и лакове. Цялостната защита на повърхности, при които се изискват големи механични и химични издръжливости, износоустойчивост, както и устойчивост на UV лъчи и сурови атмосферни условия, са само някой от многото предимства на полиуретановите подови покрития. Те представляват отлично решение за индустриални и търговски площи, или зони с лек автомобилен трафик.

Durofloor-PU е двукомпонентно, цветно, алифатно, полиуретаново покритие, без разтворители. Използва се като мазано покритие, за полагане върху подове при които се изискват високи еластичност, механични якости и химични устойчивости. За полагане върху бетонови подове, циментови замазки и т.н. След полагане образува здрава и еластична мембрана с отлична устойчивост на UV.

Isomat BI-120 PU е еднокомпонентна, прозрачна, полиуретанова смола за импрегниране и запечатване на бетонови подове или циментови замазки. Може да се използва и като повърхностен втвърдител на крехки и увредени подове и повърхности, за повишаване на тяхната якост и износоустойчивост. За полагане в мазета, складове, паркинги с лек автомобилен трафик и т.н.

Varnish-PU 2K е прозрачен, алифатен, двукомпонентен полиуретанов лак. Използва се за хидроизолация и защита на декоративни циментови покрития, бетон, епоксидни бои, дървени и метални повърхности. Образува водонепропусклива мембрана с много добри механични, химични, UV и атмосферни устойчивости. Създава равномерна матирана или гланцирана повърхност.

Varnish-PU 2KW е прозрачен, алифатен, двукомпонентен полиуретанов лак на водна основа. Притежава високи механични и химични якости, както и отлична устойчивост на UV и атмосферни влияния. Използва се като защитен лак за декоративни циментови покрития, бетон, естествени камъни, дървени повърхности и т.н.

Полиуретанови пълнители за фуги

Запълването и запечатването на фуги вече се извършва по-ефективно, благодарение на полиуретановите мастици на Isomat. Тяхната несравнима устойчивост на екстремни температури, както и тяхната еластичност и адхезия към всички видове основи, гарантират отличен и траен резултат, при вътрешно и външно приложение.

Flex PU-20 е еднокомпонентен полиуретанов, запечатващ мастик, без разтворители, за запечатване на фуги, при които се изисква висока еластичност. Използва се за запечатване на вертикални и хоризонтални фуги, за вътрешно и външно приложение, върху различни материали, като бетон, алуминий, стомана, дърво, стъкло, естествени и изкуствени камъни.

Flex PU-40 е еднокомпонентен полиуретанов, запечатващ мастик и лепило, притежаващ висока еластичност, изключителна устойчивост на стареене и атмосферни влияния и отлична адхезия към всякакъв вид строителни материали (бетон, алуминий, стомана, дърво, стъкло, естествени и изкуствени камъни и т.н.). За вътрешно и външно приложение.

За контакти и повече информация – www.isomat.bg