pixel

Водоустойчива връзка без компромиси

Välinge Innovation

„Като пионери ние разработихме система за механично свързване, която завинаги промени индустрията за подови настилки. При правилното полагане на нашата нова и много по-проста връзка за подови панели се чуваше тихо „щракване“ – затова я нарекохме просто „система с щракване“. Не знаехме, че по-късно това ще се превърне в име на цяла категория подове“, казва Дарко Първан, основател на Välinge Innovation.

С въвеждането на системата за механично свързване, подовете могат да се монтират по-лесно и по-здраво и могат да се използват много повече различни материали, отколкото при традиционния метод на лепене. Благодарение на новите възможности за промяна на структурата на продукта, например използването на фибро панели с висока плътност като сърцевина, ламинираните плоскости станаха по-тънки и по-устойчиви на вода. Именно тези предимства поставиха началото на триумфалния поход на ламината.

Системите за подово свързване непрекъснато се развиват и тъй като Välinge винаги се стреми да отговори на изискванията на пазара с най-съвременни продукти и решения, пускането на водоустойчивата система за подово свързване 5G Dry е следващата логична стъпка. „Този път наистина отидохме крачка напред и разработихме – отново – пионерска технология, която, благодарение на водоустойчивата връзка, предотвратява проникването на вода във фугите между панелите и повреждането на пода отдолу“, обяснява Летисия Кимблад от Valinge Innovation.

Välinge Innovation

Водоустойчив без допълнително покритие

Профилът е оптимизиран със специален ръб, който предотвратява проникването на вода. Това позволява водонепроницаеми връзки както на дългите, така и на късите страни на панела, без да се налага да се отказвате от обичайната бърза и лесна инсталация, ако изберете 5G Fold Down.

Това решение се различава от останалите на пазара, тъй като последните често имат само водоустойчива повърхност и не предотвратяват проникването на вода през фугите към основата. Според Välinge тази инсталационна система е автоматично водоустойчива, което означава, че не е необходимо допълнително покритие, за да се предотврати проникването на течност през фугите.

Снимки: Välinge Innovation

Може да харесате още...