pixel

Замазка за полагане на естествен камък

Schomburg

Край на стреса при полагането на естествен камък. Това постига новата замазка за естествен камък Cristallit-Flex-max от клас C2 FE S1. Новият продукт използва олекотени пълнители с матрица от фин разтвор. Свойствата на новия продукт на производителя Schomburg включват също така бързо втвърдяване при удължено време за обработка и висока стабилност до 30 мм.

Новият Cristallit-Flex-max има за цел да съчетае предимствата на двата свята. Благодарение на прецизно контролираното съотношение на леките пълнители, замазката за естествен камък е с фина и гладка структура.

Според производителя може да се обработва за около 60 минути и остава лепкава около 20 минути. Тя свързва при тънък и среден слой на полагане толкова добре, колкото и конвенционалното лепило за плочки.

Schomburg

Това позволява на професионалистите да поставят стъпала, первази или стенни облицовки от естествен камък без стрес. С разход от около 2,8 кг/м² Cristallit-Flex-max е една от най-продуктивните замазки при среден слой на полагане в класа за естествени камъни.

Новата замазка е подходяща за полагане на нечувствителен, чувствителен към обезцветяване и деформации естествен камък както на открито, така и на закрито. Тя може да се използва без проблеми и за особено тежки бетонни блокове и керамични плочки във формат XXL. Cristallit-Flex-max също така има решаващ принос за бързия напредък на строителството.

При използване на замазката, след три часа покритията могат да се фугират, както и да се стъпва върху тях.

Снимки: Schomburg

Може да харесате още...

Izolacii.eu