pixel

Започва ремонт на кварталните улици в София

ulica

Кърпенето на част от огромните дупки по кварталните улици в София започва. Първи са шосетата, които са включени в маршрута на градския транспорт.

Това съобщи шефът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ Васил Начевски, който провери как върви рехабилитацията на ул. „Цар Симеон“.

Плановете са до Великден улиците да бъдат позапълнени. За кърпенето на шосета общината е заделила около 30 млн. лв, а 36 екипа вече са по големите булеварди. По-усилено ще бъде в началото на месец май. Работата ще е поетапна, за да не се затруднява движението, обясни Начевски, цитиран от „24 часа“.

Работниците обработват шосетата с машини по т. нар. инжекционен метод. Тази технология излиза малко по-скъпо заради по-качествените материали, но като краен резултат е три пъти по-евтина, защото не се превозва асфалт до складовете. Запушените дупки по този начин по шосетата ще издържат поне година.

За да не се отварят всяка пролет ямите, от общината планират постепенно да приключат с кърпенето на парче.

През тази година 70 вътрешнокватарни улици ще бъдат изцяло преасфалтирани и ще имат нови тротоари и бордюри.

В момента тече рехабилитация на ул. „Цар Симеон“. Ремонтът там обхваща два участъка – от бул.“Константин Величков“ до бул.“Инж.Иван Иванов“ и от бул.“Инж.Иван Иванов“ до бул.“Христо Ботев“, и трябва да приключи до края на май.

Предстои да започне ремонт и изграждане на улица пред бл. 38, (свързваща ул. „Феникс“ и ул. „Промишлена“) в район Овча купел, основен ремонт на ул. „Русалийски проход“, ул. „Малуша“, ул. „Флора Кънева“ в район Лозенец, както и основен ремонт на ул. „Атанас Узунов“ в Слатина, ул. „Стефан Сарафов“ и ул. „Янко Забунов“ в район „Триадица“.

За кварталните улици ще отидат общо 90 млн. лв.

През лятото ремонтите ще продължат по булевардите „Никола Мушанов“, и „Цар Борис III“ при кръстовището му с ул. „Йосиф Цанков“. В списъка ще влязат и бул. „Владимир Вазов“ заедно с 8-те моста по него, както и разширението на бул. „Монтевидео“ и довършването на бул. „Витоша“ до Южния парк. Освен тях машините ще влязат и на улиците „Обиколна“, „Богатица“, „Козлодуй“ .

dir.bg

 

Може да харесате още...