pixel

Започва строителството на най-високата сграда у нас

До края на годината в столицата ще започне строителството на най-високия небостъргач у нас. Той ще носи името Sky Fort и ще се издига на 202 метра височина. Инвеститор е компанията „Форт Нокс“, която през миналата година приключи със строителството на високата 126 метра офис сграда Capital Fort, която се намира на бул. „Цариградско шосе“ в столицата.

Инвестицията в Sky Fort ще бъде почти 100 млн. евро, а строителството ще отнеме около пет години. То ще започне веднага след получаването на разрешително за строеж, за което вече са внесени документи в общината.

В сградата ще има 40 000 кв. м висококачествени офис площи, разположени на 44 етажа, от които три подземни. Там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители. В сградата ще работят около 3500 души, ще има кафене на партера и едно заведение, което ще бъде разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка.

Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор. Новият небостъргач ще бъде чacт oт кoмплeкca Sоfуа Саруtаl Суtу, кoйтo включвa тpи бизнec cгpaди – Саруtаl Fоrt, Skу Fоrt и Еаst Fоrt. Skу Fоrt щe ce пpeвъpнe в нaй-виcoкaтa сграда y нac и ще бъде cpeд 20-тe нaй-виcoки в Eвpoпeйcкия cъюз. В момента в страната има само две сгради, които са високи повече от 100 метра.

kanal3.bg

Може да харесате още...