Защита за покриви на базата на полипропилен от Creaton

Creaton

Продуктовата гама на немската компания Creaton включва различни висококачествени опции за защита и обезопасяване на покривите от често неблагоприятните климатични условия. Първият защитен слой, който се полага, винаги заслужава специално внимание, тъй като ако не е реализиран правилно, вентилацията на покрива не е гарантирана. Спецификацията DIN 4108 дава точни насоки в тази област: напречното сечение на вентилацията на стрехите трябва да бъде най-малко 200 cm2 и 50cm2 в билото.

Creaton

За да се отведе влагата и прекомерната горещина през летните дни, покривната конструкция използва коминния ефект: въздухът, който навлиза в подпокривното пространство от стрехите, трябва да се отведе в горната част на билото на покрива. Така, ако няма достатъчно циркулация на въздуха, рискът от увреждане от влага, поради кондензация в конструкцията на покрива, значително се увеличава. Това може да доведе до образуване на мухъл. Следователно правилната вентилация не е лукс, а нужда за строителна физика. За да се гарантира устойчивостта на конструкцията през годините, компанията Creaton предлага различни решения. Пълно затваряне на билото с керамични плочи е идеалното решение за висококачествения покрив. Благодарение на специалния си дизайн, плочите гарантират нужното вентилационно сечение, което отговаря на DIN стандарта. С помощта на системата Firstfix защитата на билото може да се монтира с малко усилия, което гарантира максимална стабилност и издръжливост, както и дълъг живот и без поддръжка.

Creaton

Когато подобно решение не е достъпно за използване, компанията предлага добри алтернативи, а именно решения на руло за изолация на билото на покрива – продуктите Crearoll Alu и новият Crearoll PP. Средната секция на новото решение не е изработена от пълен алуминий с плат (както при системата Crearoll Alu), а от устойчив полипропилен (PP). Вентилационните свойства на двата продукта се различават леко един от друг. Вентилационното сечение на Crearoll PP с ширина 220 мм е малко по-малко, но малко по-високо при ширина от 300 мм, отколкото при алуминиевия вариант.

За повече информация: Creaton

Вижте също...