pixel

Завършиха първите два блока по проект „Енергийно обновяване на българските домове“

terazid

Първите 2 сгради, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове„, финансиран по ОП „Регионално развитие“, вече греят с новите си цветни фасади.

Съгласно предписанията от заснемането и енергийния одит, извършени от Българо-австрийска консултантска компания АД и „Енергоефект“ ООД, определените топлоизолационни материали са EPS с дебелина съответно 5 см за блок 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и 8 см за блок 10 в кв. „Изток“, ул. Чарлз Дарвин 3.

Българският производител на лепила, мазилки и топлоизолации „Теразид” ЕООД беше избран за доставчик на цялостните топлоизолационни системи на двете жилищни сгради. Фасадите и на двата блока са завършени с висококачествената полимерна мазилка „Декорит“.

Досега само в София са подадени над 130 Заявления за интерес и подкрепа /ЗИП/, от които 39 са преминали заснемане за технически паспорт са подали Заявление за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност. Собствениците на 26 сгради са сключили Споразумения за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.

За реализацията на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ за текущия програмен период са осигурени 50 млн. лв., с които ще бъдат обновени 180 многофамилни сгради с около 6100 жилища.

terazid

Може да харесате още...