pixel

Жалба бави назначаването на главния архитект на София

Назначаването на новия гл. архитект на София Здравко Здравков вероятно ще се забави заради жалба, която негов конкурент за поста е подал в Столичната община.
Кметът на София Йорданка Фандъкова първо трябва да разгледа жалбата, да прецени дали тя е основателна или не и тогава ще реши дали да издаде заповед за назначаването на Здравков, пише “Труд”.

От Столичната община обясниха, че конкретни срокове все още няма, но прогнозата е това да се случи към средата на месеца.

Изборът на Здравко Здравков за главен архитект на София е обжалван от арх. Николай Пърпов. Той бе отстранен още в началото на конкурса. На публичното представяне на концепцията си той получи оценка под 4 и отпадна. За втори път жалбоподателят се състезава за поста на главен архитект. През 2005 г. той губи от арх. Петър Диков.

Възраженията на Пърпов са свързани с конкурсната процедура – той недоволства, че не всички кандидати са били допуснати до защита.

До прекратяване на процедурата по назначаване на Здравков едва ли ще се стигне, прогнозират запознати. Според членове на журито, което избра Здравков, повечето кандидати за главен архитект са подценили първата част на конкурса и затова само четирима са били допуснати да защитят концепцията си пред комисията.

Може да харесате още...