Звукопоглъщащи настилки от VORWERK

Не сте чували за SL Sonic, звукопоглъщащата акустична плочка на немската компания VORWERK? Това се дължи на високата ѝ ефективност.

Структурите на отворения дизайн все още са изключително актуални, особено в офиси и обществени зони. Въпреки, че всички сме свикнали с звуците на принтери, копирни машини и кафе машини, бръмчене на гласове и звънене на телефони, ние реагираме на тях подсъзнателно. Звукът резонира от подовете и стените и се връща в помещенията, което води до ниво на шума, което затруднява концентрацията на работещите.

Полагането на мека настилка значително подобрява акустиката на помещенията, като абсорбира звука по-ефективно, отколкото всяка друга подова настилка. Ефективността на звукопоглъщащия ефект на килима зависи от различни фактори, като дебелината на настилката или вида на подложката. Акустичните плочи Vorwerk SL Sonic постигат високи стойности на ефективност. Те намаляват силата на звука с до 35 децибела и времето за реверберация с до 40% в сравнение с твърдите подови настилки, като по този начин поставят нови индустриални стандарти.

Друго предимство на тази настилка е, че всяка плоча с размер 50×50 см, тежи един килограм, като по този начин приляга плътно към основата и не е необходимо да се залепя допълнително. Това, разбира се, прави подмяната на износени или повредени елементи от настилката изключително лесна.

Настилките се предлагат в широка гама от форми и формати за плочки, които се използват при създаването на отличителни текстилни подови мозайки. Предлагат се четири стандартни правоъгълни формата и шест свободни форми в различни цветове, повърхностни структури и дебелини.

Вижте също...