pixel

4 нови детски градини изграждат в София

Sofia

Планираме довършването и изграждането на четири нови детски градини, обяви кметът на София – Йорданка Фандъкова.

Това са преустройството на старото Боянско училище, нова сграда към ОДЗ 160 в кв. „Драгалевци“, ново ОДЗ в кв. „Младост“ 4 и реконструкцията на ОДЗ 40 в „Красна поляна“, уточни Фандъкова.

„Започваме цялостната реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 26 училища и детски градини със средства по ОП „Региони в растеж“, посочи тя.

Кметът подчерта, че в тези проекти, освен мерки за енергийна ефективност се включва и цялостна модернизация, включително и на дворовете, като първото училище с изцяло обновен двор е 26-то в кв. „Витоша“.

„Заедно с обществения съвет за хора с увреждания и за социална политика взехме решение, че ще направим цялостна стратегия за достъпна София“, обясни Йорданка Фандъкова и допълни, че по мерките за достъпност е предвидено изграждането на 5 асансьора на подлезите на бул. „Цариградско шосе“.

„Залагаме средства за довършване за ремонта на площадното пространство на НДК, възстановяването на Западен парк и благоустройството на първите 8 декара от парк „Въртопо“ в район „Младост“ и проекта за реконструкция на зоологическата градина“, коментира кметът.

Официално проектът за бюджет ще бъде внесен в Столичния общински съвет на 9 януари, съгласно вече приетият национален бюджет. Надявам се до края на януари, ако следваме този график, да започнем дискусии и да можем да го включим на сесия на СОС, уточни Йорданка Фандъкова.

dir.bg

 

Може да харесате още...