pixel

5 млн. лева за инфраструктура във Варна

5 млн. лева са заложени тази година за рехабилитация на уличната мрежа, ремонт на подлези и тротоарни настилки във Варна.

Това заяви Петър Гърбузов, директор на Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Средствата от бюджета на Общината за инженерна инфраструктура и благоустрояване са в размер на близо 28 млн. лева.

„За основен ремонт на пътна инфраструктура са осигурени близо 4,5 млн. лева, като по-значимите обекти са: основен ремонт на ул. „Студентска“ на стойност 675 000 лева; основен ремонт на бул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“ – в участъка от бул. „Св. Св. Константин и Елена“ до обръщача на автобусаq на стойност 2 млн. лева“, посочи Петър Гърбузов.

240 000 лева са заложени за основен ремонт на бул. „Ян Палах“ в участъка от ул. „Зюмбюл“ до ул. „Прилеп“.

През тази година предстои реконструкция на ул. „Ана Феликсова“ и кръстовище на бул. „Цар Освободител“ на стойност 1,350 млн. лева.

Петър Гърбузов отбеляза, че към инфраструктурните обекти ново строителство е предвидено изграждане на Южно обслужващо платно на бул. „Левски“ между бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“ на стойност 3,3 млн. лева, като дейностите ще продължат и през 2018 година.

Общата стойност на плануваната отсечка е 4,3 млн. лева.

Предвидено е също изграждане на паркинг в кв. „Аспарухово“ при бл. 51 на стойност 110 000 лева, както и изграждане на паркинг пред блок 112 на бул. „Вл. Варненчик“ на стойност 150 000 лева.

focus-news.net

Може да харесате още...