pixel

658 населени места в Североизточна България са без ток

В „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ обстановката е най-усложнена – общи 658 населени места са без електроснабдяване на територията на общините Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич, Силистра. Екипи на трите електроразпределителни дружества и на ЕСО работят за отстраняване на повредите в най-кратки срокове.

Към 10:00 часа на 06.01.2017 г. ситуацията с електрозахранването в повечето области, обслужвани от EVN България остава нормална при зимни условия с обилен снеговалеж и снегонавявания. В областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас не е налице тежка аварийна обстановка по електропроводите. Регистрирани са отделни изключвания, които се локализират и отстраняват своевременно.

Усложнена остава към този час ситуацията предимно в областите Стара Загора и Сливен. В област Стара Загора общо 67 села са цялостно или частично с нарушено електрозахранване, а в област Сливен засегнати са общо 43 села. В тези райони са регистрирани скъсани проводници и 9 паднали електрически стълба. По всички аварийни електропроводи работят екипи. EVN България Електроразпределение e осигурило общо необходимия брой аварийни групи, като при необходимост могат да се мобилизират и допълнителни групи.

Към 8.30 часа има населени места без електрозахранване. На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ без електрозахранване са 294 потребители в 26 населени места – област Благоевград – с. Б Поле, област Кюстендил, община Бобов Дол – община Бобошево.

Доставките на природен газ са ритмични. До момента няма данни за възникнали усложнения с автомобили и бедстващи участници в движението по пътищата.

Може да харесате още...