pixel

Акустични дискове за стени и тавани

Rossoacoustic

В различни геометрични форми Disc’n Dots образуват структури или свободни групи, които могат да се монтират на стени или директно под тавана. Материалът е акустична вълна, изгладена от двете страни.

Системата, разработена в сътрудничество с проектантското бюро ID AID от Щутгарт (Sven von Boetticher), допълва PAD системите на Rossoacoustic, които вече се използват в много международни проекти. Disc’n Dots са лесни за инсталиране и представляват интересна алтернатива от икономическа гледна точка, ако акустиката на помещението отново е последен приоритет при планирането.

Забележителен елемент в дизайна на Disc’n Dots е кръглата или квадратната точка, която носи логото на Rossoacoustic и е с различен цвят. На гърба точката се използва за едноточков монтаж на стената или тавана. Ако акустичните елементи трябва да плават и да имат скулптурен ефект, те могат да бъдат окачени на тавана отново чрез точката.

Rossoacoustic

Цветовите варианти играят важна роля в концепцията на дизайна: докато дисковете се предлагат в изтънчен бял или сив цвят, точките се предлагат в цветовите варианти на Rossoacoustic: лозе, мек мъх, жълто поле, далечна планина, нощ, както и в класическите цветове бяло, сива зора или черно мастило.

За да се осигури по-голямо разнообразие, Disc’n Dots могат да бъдат цветово съчетавани и с Rossoacoustic PAD, както и с комбинираните светлинно-акустични решения, като например предлаганите от Nimbus Group иновативни Lighting Pad и Lighting Pad Lounge. Освен това точката може да бъде боядисана индивидуално и по този начин да се интегрира перфектно в конкретна интериорна концепция.

Снимки: Rossoacoustic

Може да харесате още...