Акустични преградни системи от вълна

PLECTERE

PLECTERE, проектирана от холандския дизайнер Petra Vonk, е серия от акустични преградни системи, изработени от местно произведен вълнен филц. Акустиката е важна, особено за здравословната работна среда. Вълната от своя страна е широко използван материал, за да се постигне добро ниво на шумоизолация, благодарение на отличните си абсорбиращи свойства, топъл вид и усещане.

PLECTERE

С PLECTERE, Vonk дава свой почерк на този материал, като създава 3D структура с повтарящ се модел. Произведенията се състоят от вълнени филцови ленти, които са изтъкани в плитка форма, създавайки полупрозрачни системи, които могат да се използват като преградна стена или разделител на помещения, без да се затваря пространството. Това носи много ползи за служителите в помещенията и създава приятна и ефективна работна среда.

PLECTERE

Системата PLECTERE въвежда текстура и топлина в офисните помещения, заглушава звуците чрез своите отлични акустични свойства и допринася за по-добър фокус и концентрация на служителите. Използваният индустриален филц е 100% обеззаразен и локално произведен. Всяка плетка се прави на ръка в района на Амстердам. Благодарение на гъвкавостта на материала, системата може да се използва като разделител на помещението, прикрепен към рамка, или във формата на тръба, която е осветена отвътре.

За повече информация: Petra Vonk

Вижте също...