Пожарозащита Fixrock за окачени фасади

Fixrock BWM Brandriegel Kit

Дори и за вентилираните фасади (VHF), които са изцяло направени от негорими материали е задължителна пожарозащитата от клас 4 и нагоре. За тази цел немската компания Rockwool разработва и сега предлага на пазара “Fixrock BWM Brandriegel Kit” като допълнение към незапалимата повърхностна изолация от каменна вата.

Fixrock BWM Brandriegel Kit

Системата за пожарозащита е с класификация A2-s1, d0 и се състои от две плочи от свързана каменна вата с различна плътност. Системата може да се използва в пространство до 400 мм. между носещата стена и задната повърхност на облицовката, когато изолацията се полага в два слоя. Огнеупорната преграда се притиска между монтираната повърхностна изолация и се задържа стабилно чрез подходящото затягащо действие и силите на триене.

Fixrock BWM Brandriegel Kit

Приложението на “Fixrock BWM Brandriegel Kit” е тествано с изолациите “Fixrock 035 VS” и “Fixrock 033 VS”, които отговарят на изискванията за подобни конструкции поради специфичните си плътности и стабилност на размерите. Системата се предлага в версии S, M, L и XL – съответстващи на дебелини от 180 до 300 мм. Ако е необходимо, пожарозащитната преграда върху по-меката вътрешна страна може да бъде отрязана точно до определена дебелина, за да компенсира всякакви пролуки и процепи.

За повече информация: Rockwool

Вижте също...