pixel

Ardex представя следващото поколение лепила за плочки

ARDEX

Актуализиране на гамата лепила за плочки на Ardex

С Ardex X 80 и X 80 S на пазара в Европа се пускат два продукта, които могат да се използват за стени и подове на открито и закрито. Ardex X 80 S замества лепилата за плочки Ardex X 77 S и X 78 S и съчетава двата продукта в един. Гамата лепила за плочки се допълва от универсалното лепило Ardex X 80. И двете лепила за плочки са базирани на доказаната технология Microtec и впечатляват с широкия си спектър на приложения.

Ardex X 80 и X 80 S са разработени като многофункционални лепила и съчетават много възможности за приложение в един продукт. Количеството на добавяната вода може да се използва за гъвкаво регулиране на стабилността и омокрянето. Това означава, че лепилата могат да се използват както за подове, така и за стени – универсални, бързи и лесни за нанасяне.

ARDEX

Идеален за големи формати: Ardex X 80

Ardex X 80 предлага многобройни възможности за приложение. Монтажниците могат да извършат голяма част от работата само с едно лепило. Благодарение на дългото време за полагане до 50 минути и оптималното омокряне, лепилото за плочки е особено подходящо за големи формати. “ Омокрящата способност играе особено важна роля при полагането на плочки във формат, по-голям от 60 x 60 см“, казва продуктовият мениджър на Ардекс Германия  Петер Мец.

Когато времето е от съществено значение: Ardex X 80 S

Ardex X 80 S е новото бързо лепило за плочки в продуктовата гама на Ardex и заменя двете бързи лепила Ardex X 77 S и Ardex X 78 S. Многофункционалното лепило е годно за ходене само след 90 минути – следователно е също толкова бързо, колкото и неговите предшественици. С продължителност до 45 минути то предлага още по-дълго време за обработване. Като тънко- и среднослойно лепило то може да се нанася при дебелина на слоя до 15 мм.

ARDEX

Обединяването на Ardex X 77 S и Ardex X 78 S в един продукт – Ardex X 80 S – опростява продуктовото портфолио и намалява броя на необходимите лепила. Освен това новият 15-килограмов контейнер е по-ергономичен и по-лесен за употреба благодарение на практичната дръжка за носене.

ARDEX

Иновация плюс доказано качество

Двете нови лепила за плочки са базирани на доказаната технология Microtec на Ardex. Тя компенсира напреженията на срязване, намалява силите на деформация и подобрява якостта на опън на лепилото. „Това дава сигурност на монтажниците на строителната площадка“, казва Мец. Те могат да се използват и по различни начини за подове и стени, например за закрепване и полагане на плочки от фаянс, теракот и гранитогрес или бетонни плочи и плочи от естествен камък на закрито и открито. Ardex X 80 и Ardex X 80 S са удостоени със знака Emicode EC1Plus за особено ниски емисии.

Компанията е представена на българския пазар от Ардекс България.

Снимки: Ardex

Може да харесате още...