pixel

Архитектът на Кота нула идва в България

По покана на Нов български университет от 4 до 8 март световноизвестният архитект Даниел Либескинд ще проведе уъркшоп със студентите от департамент „Архитектура“ на НБУ. Обучението е част от Академичното архитектурно ателие „София – европейска столица на културата 2019“.

Бъдещите архитекти ще работят предварително върху проекти за обновяването, реконструкцията и адаптацията на архитектурно-градоустройствените обществени пространства в София. По време на уъркшопа проф. Либескинд ще даде своите препоръки за техните проекти.

Официалното откриване на курса на проф. Либескинд ще започне на 4 март в 11:30 ч. Същия ден – на 4 март от 12:30 ч. ще се проведе и церемония за удостояването на проф. Либескинд с титлата „Доктор хонорис кауза на Нов български университет“ в Аулата на висшето учебно заведение. Американският архитект е автор на множество емблематични сгради. Последният му успех е спечелването на конкурса за проект на „Кота нула“ в Ню Йорк, на мястото на Световния търговски център, обект на терористичната атака на 11 септември 2001 г.

dartsnews.bg

Може да харесате още...