pixel

Конкурс за участие на EASA2013 Slovenia

Това лято ще се проведе 33-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура. Домакинстваща страна е Словения, а конкретното място – Жужемберк  – малко историческо селце. От най-словенските – със зеленикаво-синьоводна река и средновековен замък. От 4-ти до 18-ти август там ще се съберат над 400 от най-талантливите и чаровни студенти по архитектура от цяла Европа. От България ще бъдат избрани петима (5-има), които да участват в асамблеята. Ако искаш да си сред тях този конкурс е за теб:

ЗАДАНИЕ:

Темата, под чиито наслов ще протече EASA2013 е Reaction (повече информация тук). И тъй като EASA е нестандартна лаборатория за образование по архитектура, конкурсът също е нестандартен – представи твоята „реакция” на тези три думи: ТЪЛПА, ДОМИНО, ГРАНИЦА.

ФОРМА НА ПРЕДАВАНЕ:
Напълно свободна. За подсказка – може да бъде макет, театрален акт, есе, рисунка или скица, песен, кратък клип, flash mob – или да бъде провокирана реакция на друго място и в друг момент (а не тези за предаване), която да бъде документирана и представена на предаването. Смело!

ДАТА И МЯСТО ЗА ПРЕДАВАНЕ:

6-ти март, сяда, 18:00 часа, Студио Проектиране (в сградата на УАСГ).

ЖУРИ:
Реакциите ще оценяват арх. Милена Металкова и арх. Георги Станишев от УАСГ, арх. Владимир Дамянов, председател на Камарата на архитектите в България, арх. Ангел Савлаков от НБУ, както и още няколко остри критици от сферата на реакциите, които организаторите забулват в анонимност.

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ:

Дързост и красота.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА:

Всеки.

За повече информация:
E-mail: [email protected]
Facebook: http://www.facebook.com/EASA.Bulgaria

 

Може да харесате още...