pixel

Артистични плочки с хилядолетен чар

Affrescati

Италианската марка Ceramiche Refin пусна колекция от порцеланови плочки, които препращат към текстурата и богатите цветове на традиционните фрески.

Колекцията, наречена Affrescati, е повлияна от вида на традиционните италиански фрески – техника за рисуване на стенописи, при която с пигмент от сух прах се рисува върху мокра мазилка.

„Историята на Affrescati започна отдавна – от очарованието на фреските в Помпей до цветовете на катедралата в Амалфи и звездния свод на параклиса Scrovegni“, разказват от Ceramiche Refin.

Affrescati

Екипът изучава наследството и артистичността на стенописите, след което го „връща към живот“ в своите керамични плочки. Резултатът е почти триизмерна повърхност, където характеристиките на стенописите са репликирани с всеки детайл, за да се оцени целия чар на хилядолетното наследство.

Колекцията Affrescati се предлага в пет различни цвята и четири размера. Ombra е подобна на сянка смесица от сиви тонове, докато Lapis има мрачни нюанси на синьото. Ocra използва различни жълти и кремави тонове, което контрастира с Calce, еклектична комбинация от бели тонове. И накрая, Terra е топла, неутрална смес от сиена и изгоряла пръст.

Affrescati

Колекцията заимства и текстурата на фреските, по които са видими следи от шпатула и несъвършенства. Плочките Affrescati обаче са с гладък порцеланов завършек, който им придава модерен обрат, и ги прави подходящи за подово покритие и за стени.

Affrescati

Всяка цветна плочка в колекцията може да бъде украсена със звезди на Джото, което е препратка към подобните на комети звезди, открити в стенописите на флорентинския художник и архитект Джото ди Бондоне.

Снимки – Ceramiche Refin.

Може да харесате още...

Izolacii.eu